Μαρπησσαικός – ΑΟ Πάρου 67-61. Δύσκολα αλλά δίκαια

14 Ιανουαρίου 2024 13:26

Στο κατάμεστο κλειστό της Μάρπησσας ο Μαρπησσαικός κέρδισε για το πρωτάθλημα ανδρών τον ΑΟ Πάρου με 67-61.

Οι πολυάριθμοι φίλαθλοι, αφού παρακολούθησαν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, χάρισαν το πιο θερμό χειροκρότημα τους στο τέλος και για τις δύο ομάδες.

Τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Μαρπησσαικού δηλαδή η εμπειρία, η ποιότητα και οι πολλές λύσεις επιθετικά, έδωσαν πλεονέκτημα και το ροζ φύλλο του αγώνα, απέναντι στο πάθος των νεαρών, επί το πλείστον, παιδιών του ΑΟ Πάρου που είχαν λιγότερες λύσεις επιθετικά.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον ΑΟ Πάρου μπροστά στο σκορ με 26-28 και χρειάστηκε να δείξει καλύτερο πρόσωπο ο Μαρπησσαικός που ένοιωθε ξεκάθαρη απειλή ήττας.

marpissaikos aoprou 101

marpissaikos aoprou 102

Αυτό συνέβη γιατί βρήκαν καλύτερες αποστάσεις και ισορροπίες, έχοντας ενσωματώσει μετά τα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά καλύτερα τον εξαιρετικό νέο παίκτη τους Οικονόμου, που μας χάρισε και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Καθοριστική όμως ήταν και η προσφορά πολλών παικτών όπως του Παπαχατζή που με σιγουριά έδινε το ρυθμό, του Πιλάτου που σκόραρε δύο κρίσιμα τρίποντα, ενώ ο Σκιαδάς στο πρώτο και ο Βισκούλι στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσαν λύσεις στην επίθεση. Επίσης πολύ ουσιαστική η βοήθεια των Κορτιάνου, με μία τάπα στο ενεργητικό του και των Ρίνι, Τριαντάφυλλου που έδωσαν ανάσες στην περιφέρεια.

Ο ΑΟ Πάρου ήταν σταθερά συνεπής στην άμυνα, ευτύχησε να έχει σε καλή ημέρα επιθετικά τον Καλόγηρο και τον Αραβαντινό, ενώ και ο Σαρρής ανέβηκε και σκόραρε. Οι τρεις τους πέτυχαν τους 47 από τους 61 πόντους της ομάδας τους.  Οι υπόλοιποι αναλώθηκαν στο δύσκολο αμυντικό τους έργο, κρατώντας πάντως χαμηλά την επίθεση των αντιπάλων τους. Ο Κουτσιούκης, Ο Λυμαράκης, ο Βαγιόπουλος, ο Βλάσι, ο Βιώνης και κυρίως ο Σκιαδάς έδωσαν ομηρικές μάχες με αντιπάλους που υπερείχαν σε μέγεθος. Το ότι έμειναν για περίπου 40 λεπτά στο παιχνίδι με αξιώσεις, οφείλεται και σε αυτούς.

Του έλλειψαν πολύ οι πόντοι από την περιφέρεια, αφού ήταν άστοχος από την περίμετρο. Τα αμυντικά του ριμπάουντ τον κράτησαν μέχρι τέλος στο παιχνίδι, όμως η κούραση από την υπερπροσπάθεια έπαιξε το ρόλο της στο τελικό αποτέλεσμα.

marpissaikos aoprou 103

marpissaikos aoprou 104

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ

12-14, 26-28, 46-41, 67-61.

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Σαμοθράκης και Πρωτόγερος.

ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ ( Καζακίδης)

Ρίνι 5, Τριαντάφυλλος, Μυζεκάρι, Πιλάτος 11, Σκιαδάς 11, Κορτιάνος 4, Παπαχατζής 6, Βισκούλι 10, Οικονόμου 18, Καδδίτης 2, Προμπονάς, Μπιλίρης.

ΑΟ Πάρου (Παλαιοχωρίτης)
Σκιαδάς 2, Κουτσιούκης 5, Λυμαράκης 3, Δημητριάδης, Βαγιόπουλος, Βιώνης, Σαρρής 13, Καλόγηρος 17, Αραβαντινός 17, Βλάσι 4, Ρούσσος, Τσίπη

marpissaikos aoprou 105

marpissaikos aoprou 107

marpissaikos aoprou 108

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos