Φιλιππάκος για την μετακίνηση του στην Μύκονο: «Η μεγαλύτερη εγγυητική ήταν ο κόουτς Ζιάγκος»

14 Σεπτεμβρίου 2024 14:15

Για την απόφαση του να φορέσει την φανέλα της Μυκόνου, τους στόχους της ομάδας αλλά και τον Άκη Καλλινικίδη, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Πάνος Φιλιππάκος.

Αναλυτικά ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε:

Για τη συμφωνία του με τον Α.Ο. Μυκόνου: «”Έκλεισα” πολύ νωρίς, δίχως να έχω συζητήσει με καμία άλλη ομάδα, ίσως πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά στην καριέρα μου. Ο βασικότερος λόγος ήταν ο κόουτς και σε συνδυασμό εννοείται με τη σταθερότητα, την υγεία και τις λοιπές παροχές και στο νησί και μπασκετικά. Η μεγαλύτερη εγγυητική ήταν ο κόουτς Ζιάγκος, με τον οποίον έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον θεωρώ εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο, έχουμε μια άνοδο μαζί στον Πανιώνιο. Δεν το σκέφτηκα πολύ, όταν μου είπε 2-3 πράγματα που ξέρω ότι είναι όπως μού τα είπε, δε χρειάζεται να σκεφτώ κάτι άλλο».

Για το αν έκανε δεύτερες σκέψεις λόγω του ότι «κατέβηκε» στην Elite League: «Είδα μια κατάσταση μπροστά και έναν άνθρωπο που μου είπε κάποια πράγματα και τον εμπιστεύομαι. Τον ένιωθα, αυτό μού είπε το ένστικτό μου, ήθελα να πάω εκεί και να κάνω πρωταθλητισμό. Ο κόουτς για να έφυγε από εκεί που έφυγε, με τα συμβόλαια που είχε εκεί, προφανώς δείχνει ότι δεν ήρθε εδώ να κάνει… πλάκα. Ήρθαμε εδώ να κάνουμε πρωταθλητισμό, να κάνουμε κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Δε σκέφτηκα κάτι τέτοιο πολύ. Βλέπουμε παίκτες που έχουν πατήσει άλλα κι άλλα παρκέ στην καριέρα τους και κατέβηκαν στην Elite League να παίξουν».

Για τους στόχους της ομάδας του: «Προσωπικά θεωρώ ότι το ρόστερ μας είναι με διαφορά το καλύτερο στην κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, εμείς προσπαθούμε και έχουμε στόχο να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε, να παρουσιάσουμε κάτι ωραίο, να έχουμε μια ωραία εικόνα, να δείξουμε κάτι όμορφο στους ανθρώπους του νησιού, σε αυτούς που μας έχουν εμπιστευθεί κι έχουν επενδύσει σε αυτήν την προσπάθεια και την ομάδα. Εφόσον γίνουν όλα αυτά, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Για το αν έχουν «πρέπει» στο να πρωταγωνιστήσουν: «Το μόνο “πρέπει” που υπάρχει σε εμάς είναι αυτό που συμφωνήσαμε μεταξύ μας όταν ξεκινήσαμε τη φετινή προσπάθεια, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, να είμαστε μαζί απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να πιστεύουμε σε όλο αυτό. Αυτό είναι το μόνο “πρέπει” για εμάς. Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον κόουτς. Έχει περάσει την “ταυτότητα” και το κλίμα που θέλει στην ομάδα. Νομίζω θα είναι το δυνατό μας στοιχείο αυτό».

Για τη οργάνωση που υπάρχει στον Α.Ο. Μυκόνου: «Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτήν την προσπάθεια μάς τα παρέχουν όλα. Μιλάμε για πολύ υψηλά στάνταρ, χωρίς δόση υπερβολής. Θεωρώ ότι αυτό που γίνεται στη Μύκονο, σε αυτό το timing, η οργάνωση και ο γενικότερος συντονισμός, είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς και είναι κάτι που μας ανεβάζει».

Για τον Άκη Καλλινικίδη: «Τελικά είναι πολλά παραπάνω από Team Manager, καθώς έχει ουκ ολίγα highlights από διπλά προπονήσεων. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, κάποια καθημερινά προβλήματα που μπορούν προκύψουν σε μια ομάδα, αλλά ο Άκης έχει διατηρηθεί εξαιρετικά και μπόρεσε μέχρι και εκεί να βοηθήσει. Τα φόρεσε τα παπούτσια, δε φεύγει τόσο εύκολα το “μικρόβιο” του παίκτη. Είναι “φρέσκος”, έχει ενέργεια, διάθεση και είμαστε όλοι εκεί να τον βοηθήσουμε στο νέο του ξεκίνημα».

Για τους δύο ξένους της Μυκόνου, Τζαμάρι Μπλάκμον και Κόλιν Σλέιτερ: «Έχω πάρα πολύ θετική άποψη για όλους τους συμπαίκτες μου. Μιλάμε για δύο παιδιά στις θέσεις των γκαρντ, που θα προσφέρουν πάνω απ’ όλα ουσία, γιατί ο κόουτς έχει αρκετή εμπειρία και ξέρει να διαλέγει παίκτες. Ξέρει τι κάνει. Μόνο υγεία να έχουν και, από ‘κει και πέρα, θα δείξουν τα πάντα στο παρκέ. Και αυτοί και εμείς, όλοι σαν ομάδα, να δείξουμε τι έχουμε κι εκεί θα κριθούμε».

superbasket.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos