300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

skandalis new logo

Παναθηναϊκός - Παρί 98-101: Επέστρεψε από το -17, αλλά δεν κατάφερε να το χαρεί στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (Βίντεο)

29 Μαρτίου 2025 00:46
ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
  • EUROLEAGUE
Παναθηναϊκός - Παρί 98-101: Επέστρεψε από το -17, αλλά δεν κατάφερε να το χαρεί στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (Βίντεο)

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών για περίπου 30 λεπτά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και επέτρεψε στην Παρί να φτάσει μέχρι και στο +17, δείχνοντας από νωρίς ότι θα βάλει δύσκολα... στον εαυτό του. Ωστόσο, το «τριφύλλι» κατάφερε στην τέταρτη περίοδο να μειώσει τη διαφορά σταδιακά στους πέντε πόντους στο 35' και στον ένα (98-99) στα 4 τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, οι Γάλλοι κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα (98-101). Πλέον, με Μονακό και Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την 3η θέση της Euroleague.

Η Παρί σούταρε με πάνω από 50% στο τρίποντο (17/30) κι επέβαλλε τον ρυθμό της κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποδείχθηκε ξανά «σκληρό καρύδι». Οι Αθηναίοι βρέθηκαν στο -17 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, όμως έκαναν ακόμα μία σπουδαία ανατροπή κι έφτασαν να ψάχνουν την ισοπαλία στην τελευταία επίθεση.

Ωστόσο, ο Ερνανγκόμεθ αστόχησε σε «νεκρό χρόνο» και κάπως έτσι το «τριφύλλι» δεν έχει ακόμα σίγουρο το πλεονέκτημα έδρας. Πολυτιμότερος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος τελείωσε με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 14 ασίστ.

Από τις πρώτες φάσεις του αγώνα υπήρχε εξαιρετικός ρυθμός. Η Παρί μέτρησε 3/4 τρίποντα στο πρώτο τετράλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει το +3 (11-8) που έφτιαξε χάρη στον πλουραλισμό του στην επίθεση, καθώς οι Γάλλοι έτρεξαν σερί 7-0 (15-11, 5').

Η ταχύτητα που παιζόταν το ματς δεν βόλευε τους Αθηναίους, οι οποίοι βρέθηκαν στο -10 (28-18), με τους γκαρντ τους εκτός ρυθμού και την Παρί να έχει δέκα διαφορετικούς σκόρερ σε 8 λεπτά. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Γάλλους στο +10 (33-23), κυρίως χάρη την τρομερή τους ευστοχία σε σουτ τριών πόντων (6/7).

Οι παίκτες του Άταμαν βελτίωσαν την άμυνά τους, ενώ άρχισαν να σκοράρουν με μεγαλύτερη συχνότητα, σε μία προσπάθεια να πλησιάσουν στο σκορ. Ακόμα κι έτσι όμως, το σύνολο του Σπλίτερ ξέφυγε στο +11 (41-30, 14'). Ωστόσο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης απάντησαν με ένα επί μέρους 12-3 για να πλησιάσουν στο σουτ (44-42, 17'), με Σλούκα και Γκραντ να «οδηγούν» την επίθεση. Χίφι και Γουόρντ συνέχισαν το… βιολί τους, εκτοξεύοντας την απόσταση στους 8 πόντους (50-42, 18′). Αυτή ήταν και η διαφορά με την οποία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 56-48 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η Παρί επιβίωσε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και πέρασε από το ΟΑΚΑ
Οι Γάλλοι το έπιασαν από εκεί που το είχαν «αφήσει» στο πρώτο μέρος, μιας κι επέστρεψαν στο παρκέ με 9-2 (65-50, 23΄). Ο Σλούκας και ο Ναν έφεραν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (76-67, 27′), όμως η Παρί έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση. Αυτό αποδείχθηκε και από το 8-0 σερί, με το οποίο «έκλεισαν» το τρίτο δεκάλεπτο, για να φτάσουν στο +17 (86-69) που… σίγησε το ΟΑΚΑ.

Με ακριβώς το ίδιο σερί ξεκίνησαν στην τελευταία περίοδο οι Πρωταθλητές Ευρώπης, με τους Ναν και Όσμαν να πρωταγωνιστούν σε άμυνα κι επίθεση (86-77, 32'). Το γήπεδο «ξύπνησε», ο Σλούκας κατέβασε τη διαφορά στους 6 (88-82, 35′) και ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Άταμαν έπαιξε χωρίς σέντερ, σε ένα σχήμα που ανέβασε επίπεδο την άμυνα, καθώς η Παρί είχε μόλις πέντε πόντους σε 5 λεπτά. Ο ρυθμός ήταν εκκωφαντικός, με το 93-88 υπέρ των Γάλλων, να μοιάζει «εύθραυστο» και περίπου 4' να απομένουν. Ο Ιφί έβαλε ένα τεράστιο τρίποντο στα 38′ για το 96-88, με τον Ερνανγκόμεθ να απαντάει με δύο βολές (96-90).

Το παιχνίδι των βολών στο τελευταίο δίλεπτο ευνόησε την Παρί που έφτασε στο +6 (98-95) με 20'' στο ρολόι. Ο Όσμαν μείωσε στους τρεις στα 14'' και στη συνέχεια έγινε φάουλ στον Γιάντουνεν. Ο Φινλανδός έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη και ο Ερναγκόμεθ έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το -1 (99-98) στα 5 δευτερόλεπτα. Οι Γάλλοι πήραν τάιμ άουτ και μετά την επαναφορά πήραν δύο βολές με τον Γιάντουνεν στα 3,9''. Αυτήν τη φορά σκόραρε σε αμφότερες, με τον Άταμαν να καλεί τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε σουτ ισοφάρισης στο φινάλε, στο οποίο ο Ερναγκόμεθ αστόχησε και οι Παριζιάνοι νίκησαν με 101-98.

Τα δεκάλεπτα: 23-33, 48-56, 69-86, 98-101.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 3, Μπράουν 9 (1/3 τρίποντα), Σλούκας 20 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Όσμαν 10 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Σαμοντούροβ, Γκραντ 12 (1/1 τρίποντο), Πλάις, Ναν 22 (2/7 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Γκέιμπριελ 8 (6 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 10 (2/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μήτογλου 4, Γιούρτσεβεν.

ΠΑΡΙ (Σπλίτερ): Σορτς 20 (1/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 14 ασίστ), Μάλκολμ 5 (4 ασίστ), Χίφι 13 (3/5 τρίποντα), Καβαλιέρε 11 (1/1 τρίποντο), Σι 3, Χερέρα 10 (3/6 τρίποντα), Χέιζ 6 (4 ριμπάουντ), Γιάντουνεν 14 (3/4 τρίποντα), Ντόσου-Γιόβο, Ουατάρα 2.

Κατάταξη
*Φενέρμπαχτσε 22-10
*Ολυμπιακός 22-10
Παναθηναϊκός 20-12
Μονακό 20-12
Μπάγερν 19-13
Αναντολού Εφές 18-14
Μπαρτσελόνα 18-14
Ρεάλ Μαδρίτης 18-14
Ερυθρός Αστέρας 18-14
Παρί 18-14
Παρτίζαν 16-16
Αρμάνι Μιλάνο 16-16
Ζάλγκιρις 14-18
Μπασκόνια 13-19
Βιλερμπάν 13-19
Μακάμπι 10-22
Βίρτους 8-24
Άλμπα Βερολίνου 5-27
*Έχουν προκριθεί στα play-offs

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Πάρου
  • Super League: Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, δύσκολες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Η βαθμολογία
  • Πορτογαλία - Ελλάδα 68-76: Δύο στα δύο για τα παιδιά του Σπανούλη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Βίντεο)
  • Εθνική Ανδρών: Απέναντι στην Πορτογαλία για το δύο στα δύο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
  • Super League: Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 12η αγωνιστική - Το πρόγραμμα
  • Μπάσκετ ΕΣΚΚ: Απόψε το ντέρμπι γυναικών μεταξύ Μαρπησσαϊκού και Α.Ο.Π. - Αύριο παίζουν οι άνδρες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ολυμπιακός - Μονακό 77-80: «Πλ...
Μονακό - Παναθηναϊκός 76-88: Ο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμενος για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμ...

28 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Χριστουγεννιάτικη λάμψη στην Παροικία! – Φωταγωγήθηκαν εμβληματικά σημεία της (Βίντεο)

Πάρος: Χριστουγεννιάτικη λάμψη στην...

25 Νοεμβρίου 2025
Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων: Η ματσάρα στις κορασίδες του Α.Ο. Πάρου και η παρουσία του Νηρέα

Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων: Η ματσάρα στις...

27 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσιες διακομιδές από Νάξο και Δονούσα

Θαλάσσιες διακομιδές από Νάξο και Δ...

02 Δεκεμβρίου 2025
Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σέριφο

Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη...

02 Δεκεμβρίου 2025
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Πάρου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητ...

02 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ