Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - Psts.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι «αποφασισμένος» να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο της θητείας του για να ενισχύσει την Ουκρανία και θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα o σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκου Οίκου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλοκαιρία τέλος με τον καιρό να φοράει για τα καλά τα φθινοπωρινά του και από την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου να καταγράφεται σε όλη τη χώρα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τον ήλιο να παίζει κρυφτούλι με τις βροχές.

Οι μετεωρόλογοι συγκλίνουν για αυτή την καιρική μεταβολή που από την Κυριακή θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές, ανέμους και πτώση του υδραργύρου για να οδηγηθούμε σε μια βροχερή εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Πέμπτη.

Ήδη από σήμερα καταγράφτηκε πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Meteo, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, πλησίασαν τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Σέλι και ήταν ίση με 9.1 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το πρωί, καθώς το Σέλι ακολουθούν, το Πληκάτι Ιωαννίνων, η Βλάστη Κοζάνης, η Κλεισούρα Καστοριάς, το Κεράσοβο Ιωαννίνων, το Πάπιγκο, η Βωβούσα Ιωαννίνων και το Τρίστενο Ιωαννίνων.

WEB tm 1409 2af99
«Βουτιά» της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου
Από αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση που θα φτάσει ακόμα και τους οκτώ βαθμούς Κελσίου. Αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοανατολικά και άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 20-21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27, στη Θεσσαλία από 6 έως 27, στην Ήπειρο από 4 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 26-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 16 έως 24-26 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί γενικά άνεμοι έως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στον Κορινθιακό οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα πιθανώς έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά του νομού οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και τοπικά πιθανώς έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26-27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25-26 βαθμούς.

Γιάννης Καλλιάνος: Κυριακές με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα
Βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή με τον καιρό να μας δείχνει τη φθινοπωρινή του διάθεση σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια Επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο, καθώς και τη δυτική Μακεδονία. Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα σημειωθούν στην κεντροανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Συννεφιά θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

kairos vroxi
Τσατραφύλλιας: Μέχρι και 8 μονάδες θα πέσει η θερμοκρασία την Κυριακή
Χαρακτηριστική είναι και η πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια που σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, συγκρίνει τις θερμοκρασίες της Παρασκευής (13/09), με αυτές που θα καταγραφούν αύριο Κυριακή (15/09) σε 7 περιοχές, αναφέροντας πως ο υδράργυρος θα πέσει έως και 8 μονάδες.

459740574 10161939812392790 1273547972570102976 n

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Ετοιμαστείτε για βροχερή εβδομάδα
Για βροχερή Κυριακή κάνει λόγο και στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, που αναφέρει ότι αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή ενώ παραμένουν ισχυροί οι δυτικοί άνεμοι. Ειδικότερα, αύριο αναμένουμε λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στη Θράκη και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στον Κορινθιακό , τη θάλασσα των Κυθήρων και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα δεν αλλάζει η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιά έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Λίγες τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στο Ιόνιο και την Κρήτη. Ενώ από την Τρίτη αναμένεται βροχερός καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία όλη την εβδομάδα κάτω από τους 30 βαθμούς

dnews.gr

 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος επικρατεί στην Ελασσόνα, μετά τον θάνατο της 52χρονης Κατερίνας Κατσιάνα, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στα Ιωάννινα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, ο εγγονός του μεγιστάνα της ναυτιλίας Γιώργου Εμπειρίκου, που έχει το όνομα του παππού του, παντρεύεται σε ένα ονειρικό σκηνικό στο φημισμένο Central Park της Νέας Υόρκης την αγαπημένη του Jaclyn, παρουσία δεκάδων εκλεκτών προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο – εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αλλά κυρίως φίλοι των νεονύμφων από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Κατηγορία LIFESTYLE

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος "Αμπελάς" Πάρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την τοποθέτηση 10 ηλιακών φωτιστικών σωμάτων στον παραλιακό δρόμο του Αμπελά έως τον Άσπρο Γκρεμό.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλοι ξέρουμε που βρίσκετε το δημαρχείο και οι περισσότεροι από εμάς σε ποιο σημείο το γραφείο δημάρχου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ίο (14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024), για να παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου Γιάννη Γαΐτη – ΓαβριέλλαςΣίμωσι, τα οποία θα τελέσει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, ανέδειξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα της Ένωσης Ελένη Παπαδοπούλου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ, έπειτα από γεύμα που διοργάνωσε συστημική τράπεζα σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν επισήμους και πελάτες υψηλού κύρους.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos