Θ. Μαρινόπουλος: Οι Δήμαρχοι που έβλεπαν τα πλοία να περνούν

14 Σεπτεμβρίου 2024 15:41

Όλοι ξέρουμε που βρίσκετε το δημαρχείο και οι περισσότεροι από εμάς σε ποιο σημείο το γραφείο δημάρχου.

Η θέα είναι εκπληκτική και η ορατότητα από το συγκεκριμένο σημείο καλύπτει όλο το εύρος του κόλπου της Παροικιάς.

Κάθε μέρα λοιπόν και ειδικότερα τις ώρες εργασίας έρχονται και φεύγουν το ένα μετά το άλλο ή και πολλές φορές σχεδόν ταυτόχρονα τα πλοία των εσωτερικών γραμμών.

Το τι γίνεται και με τι ταχύτητα εισέρχονται , αλλά κυρίως με τι ταχύτητα αναχωρούν , το γνωρίζουμε όλοι , ιδιαίτερα οι Παροικιώτες και ακόμη περισσότερο οι λουόμενοι .

Κάθε φορά που μπαίνει πλοίο «κτυπάει συναγερμός» στις παραλίες και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Η καταστροφή που λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια και συνεχίζεται φέτος με μεγαλύτερη ένταση , είναι κι αυτή γνωστή και ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Το πιο επικίνδυνο από όλα οι ταυτόχρονες αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων.

Τα τελευταία χρόνια όμως έκανε την εμφάνιση του κι ένα ιδιαίτερο γεγονός.

Η διανυκτέρευση τριών τεσσάρων πλοίων που μας αφήνουν τις «ευωδίες» τους.

Το καυσαέριο , ειδικότερα τις πρωινές ώρες που μόλις ξημερώνει , πάει «σύννεφο».

Όλοι έχουμε αντιληφθεί την απαράδεκτη κατάσταση και αρκετοί συμπολίτες μας επισημαίνουν καθημερινά το «απαράδεκτο» αυτό γεγονός , δηλωτικό μιας … τριτοκοσμικής χώρας.

Αυτά τα ξέρουμε , τα λέμε και τα ξαναλέμε , στέλνουμε και κάνα έγγραφο και έπειτα «μοιραίοι και άβουλοι» τα υπομένουμε.

Τι μπορεί να γίνει ;

Ο δήμαρχος (πέρα από τα έγγραφα που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα ) μαζί με την αντιπολίτευση και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να κινητοποιήσουν τους πολίτες και με τις ανάλογες ενέργειες που θα αποφασιστούν να στείλουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση «ότι δεν πάει άλλο».

Στην προεκλογική περίοδο από τη μεριά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ακούστηκε κατ΄ επανάληψιν ότι η λογική της ανάθεσης στους εκλεγμένους της επίλυσης όλων των προβλημάτων δεν είναι σωστή και ότι θα χρειαστεί μερικές φορές να βάλουν πλάτη οι πολίτες , αλλιώς δεν γίνεται να βελτιωθούν τόσο σοβαρά θέματα που μόνο η δύναμη των πολλών μπορεί να αντιμετωπίσει.

Αλλά …μπροστά ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι και μετά οι πολίτες.

Έγινε με άλλο τρόπο (πρώτοι οι φορείς και οι πολίτες και μετά σύρθηκαν οι δήμαρχοι και οι σύμβουλοι) στα ζητήματα της υγείας , των αιολικών πάρκων και των παραλιών.

Ας γίνει και μία φορά … «αντίστροφα» .

Μία άμεση κατεπείγουσα πρώτη ενέργεια θα ήταν η έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου και το ανάλογο ψήφισμα που θα κοινοποιηθεί άμεσα στην κυβέρνηση και τους βουλευτές του νομού.

Ο τίτλος δεν αφορά μόνο τον σημερινό δήμαρχο αλλά όλους που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μόνο με την «λογική των εγγράφων» τα ζητήματα αυθαιρεσιών και παρανομιών.

Με αυτή την επεξήγηση φαίνεται ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

Όπως όλα άλλωστε…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos