Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 3η Ημέρα

29 Ιουλίου 2015 12:32

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η 1η ημέρα της σειράς των τελικών αγώνων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 που φιλοξενεί η πανέμορφη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 102 εκ, των διεθνών προδιαγραφών, νέων σε 470 ομάδες.

Στο χρυσό στόλο νέων οι καλύτεροι 30 διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη διάρκεια του θερμικού φαινομένου έντασης 10 κόμβων. Μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν οι ομάδες από την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία - χώρες με αποδεδειγμένη αξία στην κλάση των 470.

Όλοι οι αθλητές είχαν κοινούς στόχους. Τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά και τη διαρκή εκπαίδευση και βελτίωσή τους στον υγρό στίβο, όπου οι μάχες εντείνονται όλο και περισσότερο.

Οι Ελληνίδες Μπόζη και Κλοναρίδου, ανέκαμψαν από μία κακή εμφάνιση και ανέβηκαν στην 3η θέση, γεγονός που θεωρείται πολύ δύσκολο σε μία παγκόσμια διοργάνωση. Οι Ιταλίδες Di Salle και Dubbini αγωνίστηκαν με σθένος για ακόμη μία φορά, ενώ οι Γαλλίδες, Lemaitre & Retornaz, φάνηκαν έτοιμες για αντεπίθεση.

Στο χρυσό στόλο των νέων οι Γάλλοι Pirouelle και Sipan κατέκτησαν τη νίκη του πρώτου αγώνα με ιδιαίτερη ευκολία. Το χτύπημα, ωστόσο για τους αδελφούς Ούγγρους ήταν δυνατό, καθώς κατρακύλησαν μερικές θέσεις στον πίνακα κατάταξης.

Η μπουκαδούρα έκανε επιτέλους την εμφάνισή της αργά το απόγευμα και σήμερα, με πολύ καλή αύξηση έντασης στη διάρκεια του απογεύματος, ευνοώντας την αριστερή πλευρά της πίστας.

Για άλλη μια φορά οι αθλητές ήταν περισσότερο από ικανοποιημένοι με τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό που οι περισσότεροι λένε, είναι ότι η εμπειρία, αλλά και η βελτίωση των αποτελεσμάτων τους είναι το τελικό ζητούμενο.

Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης εμφάνισης της θαλάσσιας αύρας, η οποία θα κάνει τους αθλητές να σηκώσουν πανιά στο Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos