Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 6η Ημέρα

01 Αυγούστου 2015 15:36

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 6η και τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας νέων κλάσης 470 στη Θεσσαλονίκη.

Η μάχη για το βάθρο ξεκίνησε με τη δεκάδα νεανίδων και νέων, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που είχαν να αντιμετωπίσουν τον τελευταίο τους αγώνα για μία καλή θέση στην τελική κατάταξη. Μία έντονη ημέρα, στην οποία το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να κοστίσει το μετάλλιο. Η διπλή βαθμολογία ήταν η τελευταία ευκαιρία για το προβάδισμα.

Οι Βρετανίδες Lavery και Brickwood εκτέλεσαν άψογα το σχέδιό τους ξεπερνώντας τις Χιλιανές Horwitz και Middleton, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Οι Ιταλίδες Di Salle and Dubbini κατέκτησαν την θέση του νικητή των παγκόσμιων πρωταθλητών. Οι Ελληνίδες Μπόζη και Κλωναρίδου διατήρησαν τη δεύτερη θέση τους και απονεμήθηκαν το αργυρό μετάλλιο.

Στο στόλο των ανδρών, οι Γάλλοι Pirouelle και Sipan έτρεξαν στο medal race με σημαντικό πλεονέκτημα σε βαθμολογία, έναντι των Γερμανών Winkel και Cipra. Επικράτησε πανικός όταν αντιμετώπισαν πρόβλημα με το ιστίο τους, κάτι που τους ανάγκασε να τερματίσουν στην τελευταία θέση. Ευτυχώς, ο τερματισμός στην τέταρτη θέση των Γερμανών δεν ήταν αρκετός για να τους αποσπάσει το πλεονέκτημα.

Χρυσό στη Γαλλία, λοιπόν και αργυρό στη Γερμανία. Οι Ιταλοί Ferrari και Calabro ήξεραν ότι πρέπει να σκεφτούν πιο έξυπνα και επιθετικά από ότι οι Ισπανοί ανταγωνιστές τους για να βάλουν στην «τσέπη» τους το χάλκινο μετάλλιο. Η τέλεια στρατηγική τους τους χάρισε τελικά την τρίτη θέση.

Η τελετή λήξης, πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο περιβάλλον της Ναυτικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και η υπουργός Μακεδονίας Θράκης κα Κόλλια-Τσαρουχά.

Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια οργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα κι ευχήθηκαν η χώρα να πρωτοστατήσει σε τέτοιου βεληνεκούς οργανώσεις. Οι αθλητές δέχθηκαν τα χειροκροτήματα του κόσμου και υπήρξε ιδιαίτερη συγκίνηση στην ακρόαση των εθνικών ύμνων των νικητριών χωρών.

Η δράση τώρα μεταφέρεται στη Βουλγαρία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας νέων κλάσης 470, 2015, την επόμενη εβδομάδα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos