Οι «βόμβες» δεν έχουν τελειώσει

25 Ιουνίου 2011 14:13

«Σκάει» κι άλλη βόμβα. Λέγεται, δε, ότι αυτό θα συμβεί λίαν συντόμως. Η εξάρθρωση του

κυκλώματος, στο οποίο, όπως είναι γνωστό, συμμετείχαν κορυφαία ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη λίστα των 83 εμπλεκομένων την οποία συνέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, ίσως δεν είναι η μοναδική που προκάλεσε ηχηρό θόρυβο. Διότι, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», σύντομα αναμένεται να σκάσει κι άλλη μία «βόμβα», στην οποία εκτιμάται ότι θα ενέχονται περί τα 170 άτομα! Κι όλοι αυτοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις ΠΑΕ.

Οπως γίνεται αντιληπτό, μεταξύ των 170 ατόμων θα συμπεριλαμβάνονται σίγουρα αρκετοί από τους εμπλεκομένους στο σκάνδαλο με τα «στημένα» ματς. Κυρίως ποδοσφαιρικοί παράγοντες, οι οποίοι προωθούσαν τα παρανόμως κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν. Με ποιο τρόπο; Πολύ απλό. Συμφωνούσαν με τους παίχτες να υπογράψουν λευκό συμβόλαιο και τα λεφτά τα έπαιρναν κάτω από το τραπέζι. Πολλές φορές και μέσα σε σακούλες!

Στην αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου που συγκλονίζει το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καταφανές πως υπήρχε πολιτική βούληση. Κυβερνητική βούληση. Κυρίως, δε, πρωθυπουργική παρέμβαση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, σε σύσκεψη που είχε με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στις 5 Μαΐου 2011 δεν έδωσε απλώς το «πράσινο φως» για να βγουν όλα στη φόρα, αλλά το... άναψε ο ίδιος κιόλας. Το «προχωράτε, πρέπει το ποδόσφαιρο να γίνει καθαρό» που τους είπε δεν ήταν απλώς οδηγία. Ηταν εντολή. Εντολή για πλήρη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο χρόνια τώρα «αγωνίζεται» σε βούρκο. Διότι κάποιοι έτσι το ήθελαν. Ολοι αυτοί που το ποδηγετούν εδώ και χρόνια.

Κι αφού, λοιπόν, στις 5 Μαΐου δόθηκε η άνωθεν εντολή για να βγουν στη... σέντρα όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες (διοικούντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, μάνατζερ, μπουκμέικερ, πράκτορες και διάφοροι άλλοι), οι οποίοι φέρονται πως χειραγωγούσαν ελληνικούς αγώνες, για τους οποίους στη συνέχεια στοιχημάτιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε στοιχηματικά γραφεία της Ευρώπης και της Ασίας, αποκόμιζαν εξωφρενικά κέρδη. Λεφτά, τα οποία οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες φρόντιζαν στη συνέχεια να τα «ξεπλένουν» μέσω των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ που διοικούσαν.

Κι έφταναν στο σημείο πρόεδροι ΠΑΕ, οι οποίοι εμφάνιζαν ετήσια έσοδα από τις... νόμιμες δραστηριότητές τους 13.500 ευρώ, να ποντάρουν στο στοίχημα μέχρι και 100.000 ευρώ την εβδομάδα!

Κατά τα άλλα, έκαναν τους ανήξερους. Μέχρι και τους ανίδεους για τα περί στοιχήματος.

Λευκά συμβόλαια

Κέρδιζαν μόνο οι παράγοντες

Από τον τρόπο... άσκησης διοίκησης των διοικούντων τις ΠΑΕ, οι οποίοι φρόντισαν να «ξεπλένουν το μαύρο χρήμα» μέσω της δραστηριοποίησής τους με το ποδόσφαιρο, έβγαιναν εκείνοι κερδισμένοι και χαμένοι το κράτος, η ΕΠΟ και η εκάστοτε Ενωση (Σούπερ Λίγκα ή Football Leauge, ανάλογα σε ποιο πρωτάθλημα συμμετείχε η ομάδα τους). Διότι με τη σύνταξη λευκών συμβολαίων, στα οποία αναγραφόταν μόνον ο μισθός (περίπου 800 ευρώ) του παίχτη, δεν απέδιδαν στην εφορία τον αναλογούντα φόρο, που πλέον έχει εκτοξευτεί στο 45%.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos