Euro 2012: Ισοπαλία ελπίδας για την πρεμιέρα της Εθνικής

09 Ιουνίου 2012 12:58

«Παίξαμε πολύ άσχημα στα πρώτα 25 λεπτά αλλά βελτιωθήκαμε στην επανάληψη. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι μπορούσαμε να επανέλθουμε και εκείνοι έκαναν ό,τι τους ζήτησα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες από το ημίχρονο, η εθνική μας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Πολωνία στη Βαρσοβία, στην πρεμιέρα του EURO 2012.

O Λεβαντόφσκι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 17΄, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ισοφάρισε στο 51΄. Η Ελλάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 45΄ λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου, ενώ έχασε πέναλτι με τον Καραγκούνη στο 71΄, σε φάση από την οποία προήλθε και η αποβολή του Τσέζνι της Πολωνίας.

Yπερήφανος για τους παίκτες του και τη μεγάλη καρδιά που επέδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν κατόρθωσαν να ανατρέψουν το σκορ, δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου. Ταυτόχρονα, ο Πορτογάλος τεχνικός της εθνικής εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο πόδι, αν και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού μάλλον θα χάσει το υπόλοιπο τουρνουά (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για μαγνητική τομογραφία).

«Παίξαμε πολύ άσχημα στα πρώτα 25 λεπτά αλλά βελτιωθήκαμε στην επανάληψη. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι μπορούσαμε να επανέλθουμε και εκείνοι έκαναν ό,τι τους ζήτησα. Ήμασταν οργανωμένοι και γι΄ αυτό καταφέραμε να ισοφαρίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Σάντος, που πάντως δεν μπορούσε να ξεχάσει το χαμένο πέναλτι: «Είχαμε μια χρυσή ευκαιρία να πετύχουμε δεύτερο γκολ και αν το είχαμε κάνει αυτό, το ματς θα είχε τελειώσει. Δεν έγινε αυτό, όμως είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου».

Πάντως, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας δεν έμεινε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε στο παράδοξο η εθνική να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της όταν έμεινε με 10 παίκτες: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη αλλά δεν την πήραμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, αν και ήμασταν διαβασμένοι. Όταν παίξαμε με δέκα κρατήσαμε μακριά την πίεση. Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ και να πάρουμε το ματς, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου και το πρόβλημα που δημιουργείται αφού η ομάδα το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμό της, ανέφερε ότι «δεν γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση του Αβραάμ, αλλά ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Για το επόμενο ματς θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα κάνουμε. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και από τον Κυριάκο και από όλους τους παίκτες μας στο δεύτερο».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos