Μπράβο από όλους στα μικρά διαμάντια

18 Ιουλίου 2012 01:57

Οι ήρωες της Εσθονίας επέστρεψαν με το αργυρό μετάλλιο περασμένο στον λαιμό και αποθεώθηκαν για το επίτευγμά τους

από τους παρευρισκομένους στο «Ελ. Βενιζέλος». Δεν ήταν μόνο οι συγγενείς, οι φίλοι και οι «αντιπρόσωποι» της ΕΠΟ, που είχαν έναν καλό λόγο γι΄ αυτά τα παιδιά. Ηταν και ο απλός κόσμος που τους χειροκρότησε και τους είπε: «Μπράβο»...

Με τον τίτλο της δευτεραθλήτριας Ευρώπης η Εθνική ομάδα Νέων ολοκλήρωσε τον κύκλο της και... μεταλλάσσεται σε ομάδα Κ-20 εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και ίσως εκεί στα γήπεδα της Τουρκίας μπορέσει να πάρει ρεβάνς από τους... εκνευριστικούς Ισπανούς για την ήττα στον προχθεσινό τελικό του Euro U19. Για τον τρόπο παιχνιδιού των πρωταθλητών Ευρώπης, που έχει υιοθετηθεί σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων της ιβηρικής χώρας, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γιάννη Γιαννιώτα. «Τώρα κατάλαβα γιατί η Ρεάλ παίζει συνέχεια άμυνα με την Μπαρτσελόνα. Τώρα κατανοώ τον Μουρίνιο! Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αλλιώς αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ εκνευριστικό αυτό το "tiki-taka". Αφού δεν πήρα κόκκινη κάρτα στον τελικό, δεν θα πάρω ποτέ...», τόνισε ο παίκτης του Αρη, μιλώντας στο «contra.gr». Πάντως παραδέχθηκε ότι η ήττα της ελληνικής ομάδας ήταν απόλυτα δίκαιη και υποσχέθηκε νέες διακρίσεις.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων αναμένουν πλέον την εξαργύρωση της εκπληκτικής τους πορείας παίρνοντας ευκαιρίες στους συλλόγους τους. «Ελπίζω όλα τα παιδιά να παίξουμε στις ομάδες μας. Δείξαμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον και πρέπει να μας εμπιστευτούν», υπογράμμισε ο Στέφανος Καπίνο. Και πρόσθεσε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού: «Ημασταν μια οικογένεια και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

Ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Καπίνο στον τελικό, Σωκράτης Διούδης, δήλωσε: «Είναι αναγκασμένοι στις ομάδες πλέον να στραφούν σε εμάς».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μπάλας επεσήμανε: «Ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και πιστεύω ότι θα πάμε καλά», ενώ ο Γιώργος Κατίδης τόνισε: «Το μέλλον μάς ανήκει. Είμαστε χαρούμενοι για τη δεύτερη θέση, κόντρα σε μία πολύ καλή αντίπαλο».

Οσον αφορά τον προπονητή, αυτός καμάρωνε για τα «παιδιά» του και έλεγε: «Τα παιδιά κάνανε μία μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να αποδείξουμε πως δίκαια φτάσαμε στο EURO και πήγαμε μέχρι τον τελικό.

Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά και ελπίζω να φτάσουν ψηλά. Παίξαμε πολύ καλά υπό αντίξοες συνθήκες όπως με την Αγγλία. Προκρίθηκαν στον τελικό πανάξια. Πρέπει να έχουν υπομονή για να εξελιχθούν και να φτάσουν ψηλά. Η Εθνική ομάδα τούς δίνει κίνητρο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, χαρακτήρισε τους παίκτες «διαμάντια» και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε μία πορεία για να πάμε στους οκτώ καλύτερους. Μετά είχαμε ως στόχο να προκριθούμε στο Παγκόσμιο και από κει και πέρα φτάσαμε στον τελικό κάνοντας δύο μεγάλες νίκες. Κερδίσαμε την Πορτογαλία και την Αγγλία. Είναι τεράστια επιτυχία και δείξαμε το ταλέντο του ποδοσφαίρου μας και την καλή δουλειά πoυ κάνουμε στις μικρές ηλικίες». Καταλήγοντας, εμφανίστηκε σίγουρος πως «αυτά τα παιδιά σίγουρα θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών. Οι σύλλογοι πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα παιδιά».

Συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή έδωσαν οι «αιώνιοι». Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει σε ανακοίνωση: «Σε μια περίοδο που οι Ελληνες χρειάζονται το χαμόγελο, μας το πρόσφεραν απλόχερα και μας έκαναν υπερήφανους. Τους ευχαριστούμε και για εμάς είναι οι μεγάλοι νικητές». Από την πλευρά της στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τονίζει: «Η επιτυχία και η προοπτική αυτής της ομάδας αποτελούν τον ασφαλέστερο οδηγό για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos