ΠΑΟ τρομαγμένος, πάντα νικημένος

23 Αυγούστου 2012 13:47

«Επεσε» σε... τσουνάμι ο Παναθηναϊκός, γονάτισε μπροστά στον φόβο μιας συντριβής από την αισθητά ανώτερή του Μάλαγα (2-0) και όταν πέρασε η μεγάλη μπόρα «κλώτσησε» τρεις φορές την ευκαιρία να κερδίσει αυτό που δεν άξιζε...

Το σκορ είναι πολύ μικρό για να δείξει τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και αυτή «ψαλίδα», για τον χτεσινό άνευρο και τρομαγμένο Παναθηναϊκό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στην Αθήνα και τον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να είπε στο τέλος ότι «ακόμα δεν τελείωσε τίποτα», αλλά ξέρει ότι για την ανατροπή του 0-2, από μια ομάδα που αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και βρισκόταν σε πανικό για περίπου 60 λεπτά σε βάρος ενός αντιπάλου που υπερείχε σε εμπνεύσεις, σε ιδέες, σε φαντασία, σε τεχνική και έπαιζε στο μισό γήπεδο για μία ώρα, χρειάζεται ένα μικρό «θαύμα»!

Ο Παναθηναϊκός που «θα έπαιζε για τη νίκη», κατά τα λεγόμενα του Πορτογάλου τεχνικού του... έκανε τον σταυρό του που «σώθηκε» με μόνο δύο γκολ στην πλάτη του στο α΄ μέρος και για 15 λεπτά στην επανάληψη όταν απόφυγε τα χειρότερα από τους Ισκο (48΄), Μαρέσκα (49΄), Τουλαλάν (53΄), Φαμπρίς (55΄)...

Οταν γλίτωσε την καταστροφή και επιχείρησε να «μαζέψει» ό,τι είχε απομείνει, «πέταξε» τις ελπίδες του στα χέρια του Καμπαγιέρο!

Σε διάστημα ενός λεπτού (61΄- 62΄), πρώτα ο Φορναρόλι (σούταρε υπό την πίεση του Ντεμικέλις και ο Καμπαγιέρο μπλόκαρε) και έπειτα ο Μαυρίας (από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα στα ύψη...) απέτυχαν να ανοίξουν την πόρτα της πρόκρισης...

Το ίδιο έκανε και ο Τοτσέ στο 76΄ (μεσολάβησε στο 66΄χαμένη κλασική ευκαιρία του Ισκο που πλάσαρε άουτ μπροστά στον Καρνέζη), που είδε τον Σισοκό να του «σερβίρει» μισό γκολ, αλλά το τελείωμά του ήταν πανεύκολη δουλειά για τον γκολκίπερ των γηπεδούχων!

«Ενα γκολ θα άλλαζε το ματς... Δεν το πετύχαμε και κάναμε τα πράγματα δύσκολα. Περίμενα να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι νωρίτερα και να βάλουμε ένα γκολ...», υποστήριξε ο Φερέιρα που είδε την ομάδα του να δέχεται ένα τέρμα το οποίο δύσκολα σημειώνεται ακόμα και σε προπόνηση (17΄ Ντεμικέλις) κι ένα δεύτερο (34΄), με τους Ισκο, Μαρέσκα να «κρύβουν» την μπάλα και τον Ελισέου να εκτελεί!

Ο Πορτογάλος μέσος και ο Ιταλός πρώην «ερυθρόλευκος» απείλησαν στο 40΄ και στο 45΄ με τρίτο γκολ...

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε! Μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Είδαμε ότι έχουν κενά στην άμυνα. Επιθετικά, όμως, οι αντίπαλοί μας είναι πολύ ποιοτικοί», τόνισε ο Ορέστης Καρνέζης που μαζί με τους Σισοκό (κορυφαίος), Βιτόλο ήταν οι καλύτεροι του ΠΑΟ.

Ο Τόνι Σαπρόν (Γαλλία) είχε σωστές υποδείξεις, σε αντίθεση με τους επόπτες. Εδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκάμεθ, Ισκο, Ντούντα, Ζέκα, Βύντρα.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70΄ Καμάτσο), Ελισέου (78΄ Ντούντα), Ισκο, Φαμπρίς (70΄ Μπουονανότε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ (64΄ Πίντο), Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα (39΄ Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69΄ Τοτσέ).

ΣΤ. ΣΑΡΕΣΚΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos