×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ούτε κ-Ρίο ούτε ζέστη για την Εθνική

07 Δεκεμβρίου 2013 14:36

Δύσκολοι αλλά όχι ανίκητοι είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε τα «μεγαθήρια», όπως

η διοργανώτρια, η Αργεντινή, η Γερμανία, η Ισπανία κ.ά., αλλά η κληρωτίδα τής έφερε στον δρόμο τα επικίνδυνα συγκροτήματα της Κολομβίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ιαπωνίας.«Είναι πολύ ανοιχτό γκρουπ και εκτιμώ ότι, όπως εμείς έτσι και οι αντίπαλοι, είναι ικανοποιημένοι. Πρόκειται για έναν απόλυτα ισορροπημένο όμιλο που όλα μπορούν να συμβούν, όπως ήταν και ο όμιλός μας στην τελική φάση του Euro 2012 με την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος. Αναφερόμενος στις πιθανότητες πρόκρισης, ανέφερε: «Ισως να έχει ένα μικρό προβάδισμα σε ποσοστό 55% έναντι των υπολοίπων η Κολομβία, με όλες τις άλλες ομάδες να είναι στο 45%. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναλύσουμε και να μελετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους αντιπάλους μας, ώστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου
Πρώτος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» θα είναι η Κολομβία στις 14 Ιουνίου (5 μ.μ., ώρα Ελλάδας) στο Μπέλο Οριζόντε. Στην ομάδα με τις 5 παρουσίες σε Μουντιάλ, τους Βαλντεράμα, Ασπρίγια, Ρινκόν διαδέχθηκαν οι Φαλκάο, Ροντρίγκεζ και Γκουαρίν, ενώ προπονητής είναι ο Αργεντινός Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν. Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο τερματίζοντας στη 2η θέση των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής, πίσω από την Αργεντινή.

Στις 19/6 στη Νατάλ (στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας), η «γαλανόλευκη» κοντράρεται με την Ιαπωνία την οποία είχε αντιμετωπίσει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005. Στον πάγκο βρίσκεται ο Ιταλός Αλμπέρτο Τζακερόνι και «αστέρια» της είναι οι Ναγκατόμο (Ιντερ), Χόντα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και ο Καγκάουα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στη Φορταλέσα στις 24/6 (11 μ.μ., ώρα Ελλάδας) η Εθνική ομάδα θα παίξει με την Ακτή Ελεφαντοστού, που πέρασε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση. Οι Ντρογκμπά, Γιάγια Τουρέ (πρώην του Ολυμπιακού) και η παρέα τους απέκλεισαν τη Σενεγάλη στα μπαράζ της αφρικανικής ηπείρου. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται από τον Μάιο του 2012 ο Γαλλοτυνήσιος Σαμπρί Λαμουσί.

«Στο Μουντιάλ δεν βρίσκεις ομάδες που δεν είναι καλές. Αίσθησή μου είναι πως στον όμιλο υπάρχει ισορροπία και οι βαθμοί θα... μοιραστούν. Δηλαδή μπορείς να προκριθείς και με λιγότερους απ΄ ό,τι σε κάποιο άλλο γκρουπ», τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης και πρόσθεσε: «Εχουμε κύρος και προσωπικότητα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο παιχνίδι δείχνει μέχρι πού μπορείς να φτάσεις».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χαρακτήρισε καλή την κλήρωση και ανέφερε: «Θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Το πρώτο παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε». Από την πλευρά του ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε: «Θέλουμε σ΄ αυτή τη διοργάνωση να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Θα κυνηγήσουμε λυσσαλέα τις πιθανότητες. Η συνταγή μας δεν θα αλλάξει. Να παίζουμε έξυπνα και με την εμπειρία μας να παίρνουμε αυτό που θέλουμε».

Ο Γιώργος Τζαβέλλας υπογράμμισε: «Πρόκειται για τρεις δύσκολες ομάδες. Η Κολομβία διαθέτει αξιόλογους παίκτες όπως ο Φαλκάο και ο Ροντρίγκεζ, αλλά δεν φοβόμαστε», ενώ ο Αλέξανδρος Τζιόλης τόνισε: «Πρόκειται για έναν δύσκολο όμιλο με ομάδες που δεν γνωρίζουμε, διότι δεν αγωνίζονται στη δική μας ήπειρο. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το πρώτο παιχνίδι, διότι θα ρυθμίσει την ψυχολογία μας».

Στο περιθώριο της κλήρωσης, ο Φ. Σάντος είπε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, πως οριστικά θα απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης μετά τις γιορτές.

Τέλος, η Τουρκία είναι ο πιθανότερος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας για το φιλικό του Μαρτίου, ενώ υποψήφια αντίπαλος για ένα από τα τεστ του καλοκαιριού είναι η Πορτογαλία.

Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos