×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Το γκολ της μεγάλης πρόκρισης και των πολλών διαφωνιών

12 Μαρτίου 2015 09:09

Ενα γκολ, πολλές ενστάσεις και διχογνωμίες για ορθότητα της κατακύρωσης του τέρματος του Ολυμπιακού, που επέφερε μεγάλη... ΧΑΡΑ στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με το γκολ του Φράνκο Χάρα... στο 89' και το 1-1 του ματς στο Καραϊσκάκη σφύριξαν τη λήξη του αγώνα και της πρόκρισης.

Ενα γκολ που δίχασε και τους καθηγητές διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη και Παναγιώτη Βαρούχα, που είδαν διαφορετικά την επίμαχη φάση. Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι η μπάλα βρήκε και χέρι και στήθος, ενώ ο δεύτερος διατείνεται ότι ο Αργεντινός προώθησε με το στήθος του την μπάλα στα δίχτυα.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πολύ δύσκολη φάση, στην οποία ο διαιτητής Χάρης Καλογερόπουλος κλήθηκε να αποφασίσει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο Χάρα, λοιπόν, που ήταν απαρατήρητος σε όλο το ματς, σκόραρε στην Ευρώπη έπειτα από 1.040 ημέρες! Συγκεκριμένα, ήταν 5 Μαΐου 2012 όταν με τη φανέλα της Γρανάδα βρήκε δίχτυα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το επίμαχον του γκολ ήταν ήταν αρκετό για να προκαλέσει την έκρηξη. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί του σκόρερ, αλλά και του προπονητή του, Β. Περέιρα, με τη συμπεριφορά του οποίου στο χθεσινό ντέρμπι ασχολήθηκε και η ηλεκτρονική σελίδα της πορτογαλικής εφημερίδας «Record», που έγραψε: «Πάλι εκτέθηκε ο προκλητικός Περέιρα». Ο Πορτογάλος τεχνικός, με χειρονομίες που έφτασαν, ίσως και να ξεπέρασαν τα όρια της πρόκλησης, έβαλε το χεράκι του στο «ντου» των χούλιγκαν, που δεν ήθελαν και πολύ για να καταστρέψουν και πάλι την ομάδα τους. Ο Αθηναίος διαιτητής ακολούθησε πιστά την πρόσφατη οδηγία της ΚΕΔ και διέκοψε το παιχνίδι.

Η ομάδα του Τρ. Δέλλα όσο προσπαθούσε για το γκολ κρατούσε άνετα το «Χ», όμως από τη στιγμή που οπισθοχώρησε, το πλήρωσε ακριβά. Οι «ερυθρόλευκοι», που προβλημάτισαν στο πρώτο ημίχρονο, απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για να μπουν στη θέση του οδηγού στο 76' (εξ επαφής δοκάρι του Ντοσεβί), ενώ και στο 82' ο Αραβίδης έσωσε πάνω στη γραμμή γυριστή κεφαλιά του Κασάμι. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, οι προειδοποιητικές... βολές του Μάνταλου (55', 58'), ο οποίος επίσης αποχώρησε τραυματίας. Ιδιαίτερη μνεία στον Γ. Γιόχανσον, που απλά ήταν... παντού, αλλά και στον Σαλίνο, που πρόσφερε πολλές βοήθειες. Ο β' βοηθός Κ. Μερκενίδης έκοψε δύο φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ τους Αραβίδη (34') και Μπαρμπόσα (44').

Ο Ολυμπιακός την προσεχή Τρίτη θα μάθει ποιον εκ των Ηρακλή, Απόλλωνα Σμ. και Ξάνθη θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87' Ντούνης), Μάνταλος (67' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (81' Ρόβας), Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μανιάτης (52' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (65' Φορτούνης), Ντουρμάζ (11' Αφελάι), Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Χάρα.

ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ
«Η βλακεία είναι ανίκητη»

«Δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα, για 5-10 ξαναζούμε το déjà vu...». Σκασμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τρ. Δέλλας με αφορμή τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και τον τρόπο σκέψης των «ανεγκέφαλων» που «τίναξαν στον αέρα» τη χθεσινή αναμέτρηση, ενθυμηθείς τι είχε συμβεί, προ διετίας, στον διακοπέντα αγώνα με τον Πανθρακικό, που επέφερε τον υποβιβασμό.

«Ζω κάτι που βίωσα και προ διετίας. Τελικά, η βλακεία παραμένει ανίκητη. Δεν βάζουμε μυαλό από τα λάθη μας. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον κηπουρό, προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Αν 5-10 δεν θέλουν... Είχα μιλήσει για αυτοσυγκράτηση, δεν εισακούστηκα. Δεν θα σταθώ, πάντως, σε αυτούς, αλλά στους χιλιάδες κόσμου. Ο τρόπος αποκλεισμού μάς πικραίνει περισσότερο. Στο τέλος δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα, με βάση και τα δύο παιχνίδια. Οι παίχτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δέχθηκαν γκολ στο τελευταίο λεπτό. Αυτό συμβαίνει. Τους έκλεψαν το δικαίωμα να τους χειροκροτήσει ο κόσμος και αυτοί να χειροκροτήσουν. Δεν το έχουν ξαναζήσει», απεφάνθη ο τεχνικός της «Ενωσης», που ζήτησε από τους παίχτες του στα αποδυτήρια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Ερωτηθείς για τη φάση του γκολ, αποκρίθηκε ότι όπως του μετέφεραν οι παίχτες του «χρησιμοποίησε το χέρι του. Εγώ δεν το έχω δει».

Συνάμα, σχολιάζοντας τον τρόπο πανηγυρισμού τού Β. Περέιρα, αλλά και των διοικούντων του Ολυμπιακού, υπογράμμισε: «Τον αφήνω στη δική σας κρίση», για τον Πορτογάλο, και «δεν είναι υπεύθυνοι, ούτε επίσημοι με αυτά που έκαναν κάποιοι».

ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ

ΠΕΡΕΪΡΑ
«Είμαι ενθουσιώδης και πανηγυρίζω»

Ο Περέιρα, που πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, δεν σταμάτησε να συγχαίρει τους παίχτες του. «Εγινε μια μεγάλη μάχη. Εμείς στο δεύτερο μέρος δείξαμε την ποιότητα και το πνεύμα του Ολυμπιακού. Δείξαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το ματς. Είμαστε χαρούμενοι, παρότι είχαμε δύο σοβαρούς τραυματισμούς», υπογράμμισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ενώ κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο πανηγυρισμού του γκολ και αν προκάλεσε τους οπαδούς της ΑΕΚ είπε: «Σκοράραμε στο τελευταίο λεπτό, είμαι ενθουσιώδης και είναι λογικό να αντιδράσουμε με έναν μεγάλο πανηγυρισμό. Οταν η ομάδα μου κερδίζει ύστερα από τόσο μεγάλη πάλη, νιώθω την ανάγκη να πανηγυρίσω με την ομάδα μου. Αν νομίζετε ότι το έκανα για να προκαλέσω, κάνετε λάθος, γιατί δεν με γνωρίζετε».

Υστερα από πολύ καιρό έκανε δηλώσεις ο Σιόβας που προκάλεσαν αίσθηση. «Από τη στιγμή που μπήκε το γκολ τελείωσε το παιχνίδι. Με αυτά που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα, προκλήθηκε διακοπή. Είμαστε χαρούμενοι γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο μας να γιορτάσει τα 90 χρόνια ιστορίας έστω και με ομάδα Β' Εθνικής. Ξέρω ότι έγινε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και μας είχαν στρεσάρει ότι πολύς κόσμος έρχεται από παντού. Αλλά τι κατάλαβαν;

Ωραίος κόσμος από παντού, ωραία ατμόσφαιρα, αλλά ήρθαν εκεί που ήμασταν εμείς. Οπως είδαμε σήμερα, μόνο εμείς παλέψαμε. Ηρθαν, λοιπόν, για να δουν τον Ολυμπιακό να κερδίζει», είπε, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, και μίλησε για το μέλλον: «Θα είμαι στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια. Εχουμε μεγάλο πρόεδρο και θα δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos