Σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή στην Πάρο λόγω αντίξοων συνθηκών;

30 Ιανουαρίου 2018 19:58

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018 στο Δημοτικό Γήπεδο Αρχιλόχου ανάμεσα στον Μαρπησσαϊκό Πάρου και τον Α.Ο. Σερίφου στο πλαίσιο του 2ου Ομίλου του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Κυκλάδων, είχε δυσμενή κατάληξη καθώς στον αγωνιστικό χώρο σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός ενός παίκτη.

Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής, διεξήχθη μετά από μια νύχτα ταλαιπωρίας για τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο Σερίφου οι οποίοι αναχώρησαν από το νησί τους στη 1 μετά τα μεσάνυχτα με το πλοίο «Άρτεμις» για να φθάσουν στην Πάρο τα ξημερώματα της Κυριακής. Σχεδόν άυπνοι και κουρασμένοι οι παίκτες της Σερίφου, βρέθηκαν πολύ νωρίς το πρωί στο γήπεδο του Αρχιλόχου καθώς το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα ήταν προγραμματισμένο για τις 9 το πρωί.

Σε μια άτυχη στιγμή στην εξέλιξη του ματς, ένας 20χρονος παίκτης του Α.Ο Σερίφου συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τη μύτη του και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό που συγκλόνισε τον αθλητικό κόσμο των Κυκλάδων.



Η ταλαιπωρία, η κούραση, η αϋπνία και τα μειωμένα πολλές φορές αντανακλαστικά των αθλητών, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται ακτοπλοϊκώς σε «δύσκολες» ώρες ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων και να φθάνουν στα γήπεδα άλλων νησιών για να αγωνιστούν σχεδόν αμέσως μετά από ένα δυσμενές ταξίδι, αποτελεί δυστυχώς κοινό τόπο των αθλητικών συνθηκών στα νησιά μας.

Αν αναλογιστεί κανείς τα συχνά χειμερινά απαγορευτικά απόπλου των πλοίων αλλά και τη χρόνια προβληματική ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση, εύκολα συμπεραίνει τη χρονική συμπίεση που υφίστανται τα Κυκλαδικά πρωταθλήματα στον προγραμματισμό τους. Κάτω από τις αντίξοες αυτές καταστάσεις, οι αθλητές καλούνται να αγωνιστούν πολλές φορές ακόμη και στις 8 η ώρα το πρωί, γεγονός που σημαίνει επίσης, ότι τα γήπεδα του Κυκλαδικού πρωταθλήματος στερούνται φιλάθλων που σε άλλες ώρες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια.

Το ζήτημα των δυσμενών συνθηκών της νησιωτικότητας έρχεται δυστυχώς στην επιφάνεια για άλλη μια φορά και αφορά βεβαίως και στον χώρο του αθλητισμού. Οι νεαροί αθλητές των νησιών μας, όσο κι αν έχουν την πρόθεση να υπερκεράσουν τα εμπόδια της δύσκολης μετακίνησής τους, η σκληρή πραγματικότητα προδίδει συχνά τις σωματικές αντοχές και τα όνειρά τους, θέτοντας αντικειμενικούς φραγμούς στην καλή σωματική τους κατάσταση βάζοντας ίσως σε κίνδυνο, ακόμα και την ίδια τους την υγεία.

Ο Α.Μ.Ε.Σ Μαρπησσαικός εξέδωσε για το ατυχές συμβάν του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή του Α.Ο Σερίφου δελτίο τύπου το οποίο και παραθέτουμε:

ΠΑΡΟΣ : 29/01/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε περαστικά στον αθλητή του Α.Ο.ΣΕΡΙΦΟΥ για αυτή του , την περιπέτεια και να είναι όσον τον δυνατόν ποιο ανώδυνη.
Ώστε να γυρίσει δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους και να βοηθήσει την προσπάθεια όπου κάνει φέτος ο σύλλογος της Σερίφου στο δύσκολο λόγω μετακινήσεων πρωτάθλημα του 2ου ομίλου .
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Α.Ο.ΣΕΡΙΦΟΥ για την ανακοίνωση ευχαριστηρίων προς το πρόσωπο του πρόεδρου μας για το ενδιαφέρον στον άτυχο αθλητή και στο σύνολο του συλλόγου μας για την σωστή φιλοξενία .

Πιστεύουμε ότι πράξαμε το αυτονόητο και το πρέπον όπου αρμόζει στην φιλοσοφία του συλλόγου μας στην ιστορία του και στο ευ αγωνίζεστε οπού υπηρετούμε όλοι μαζί αθλητές και σύμβουλοι

Δυστυχώς η ταλαιπωρία όπου υπέστη ο σύλλογος της ΣΕΡΙΦΟΥ και της ΣΙΦΝΟΥ ώστε να παραβρίσκονται στην Πάρο αυτό το σαββατοκύριακο ταξιδεύοντας μέσα στα μεσάνυχτα και με λιγοστό ύπνο για να αγωνιστούν ξημερώματα.
Δυστυχώς και πάλι η ακατάλληλες σωματικά συνθήκες τον αθλητών (στο σύνολο ) φέρουν αυτά τα αποτελέσματα .

28/01

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Α.Μ.Ε.Σ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos