ESL: Αποχώρησαν και οι έξι αγγλικές ομάδες - Το παρασκήνιο με Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης

21 Απριλίου 2021 01:46

Την αρχή έκανε η Τσέλσι, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων και στους άλλους συλλόγους - Αποχώρησαν και οι έξι αγγλικές ομάδες - Το παρασκήνιο με Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης

Μόλις 48 ώρες ήταν αρκετές για να ξεκινήσει η κατάρρευση του... πραξικόπηματος των 12 πλουσίων ομάδων από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες συμφώνησαν να δημιουργήσουν τη δική του λίγκα, με την ονομασία European Super League. Μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων, κυρίως από τους οπαδούς, τον χορό των πιθανών αποχωρήσεων άνοιξε η Τσέλσι και ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι, για να γίνει γνωστό ότι τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι άλλες τέσσερις βρετανικές ομάδες. Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ ακολούθησαν τη γραμμή της Τσέλσι και της Σίτι, καθώς διαπίστωσαν ότι θα έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τους οπαδούς τους.

Το χρονικό των αποχωρήσεων

Οι πρώτες φήμες για τις ρωγμές είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από νωρίς το μεσημέρι με τους οπαδούς των «μπλε» να διαμαρτύρονται το απόγευμα έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ (πριν τον αγώνα με την Μπράιτον) ζητώντας από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αποσύρει την ομάδα από την ESL. Ανάμεσα σ' αυτούς που εξέφρασαν την αντίθεση τους ήταν και η παλιά δόξα της ομάδας και νυν διοικητικό της στέλεχος, Πετρ Τσέχ.

Όπως ανέφερε το Skynews, πρόκειται για προσωπική απόφαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας του (και όχι μόνο) και ήδη το νομικό επιτελείο της ομάδας είχε αρχίσει να ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα με τα οποία  θα ενημέρωνε και επίσημα για την αποχώρηση των «μπλε» από την European Super League.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos