Καμπανάκι κινδύνου για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκές ομοσπονδίες προς αποχώρηση από τη FIFA

20 Οκτωβρίου 2021 16:16

Περισσότερες από δώδεκα επιτροπές εξετάζουν το ενδεχόμενο, σε ένδειξη ισχυρής αντίδρασης στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Η UEFA έχει ήδη ακούσει τις προθέσεις ορισμένων μελών, για αποπομπή τους από το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος συνεργάζεται με τον πρώην προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, για να κερδίσει υποστήριξη για το πρότζεκτ, ισχυρίζεται ότι τα σχέδια θα βοηθήσουν περισσότερες εθνικές ομάδες να προκριθούν και να βρεθούν στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή, ενώ αναφέρει πως το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στη διάδραση των νέων και τη στενότερη επαφή τους με το άθλημα, αποφεύγοντας «άλλες δραστηριότητες», με τις οποίες ασχολούνται αυτή την περίοδο.

Κάθε ευρωπαϊκή χώρα που αποχωρεί από τη FIFA, πιθανώς να λαμβάνει υποστήριξη από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος έχει ήδη προβλέψει μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εάν ο Ινφαντίνο προχωρήσει σε ριζική αναθεώρηση του διεθνούς ημερολογίου.

Οι Ομοσπονδίες κατέχουν το δικαίωμα (βάσει του άρθρου 18 του καταστατικού) να απαλλαγούν από τη σύμβαση, πραγματοποιώντας ενέργειες έξι μήνες πριν από το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Αξιοσημείωτο πως η UEFA παράγει περισσότερα έσοδα από τη FIFA, μετρώντας κέρδος 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορίζοντα τετραετίας, σε σύγκριση με τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια της FIFA.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos