Κύθνος – ΑΕ Πάρου 2-7. Αποστολή εξετελέσθη!

09 Ιανουαρίου 2022 21:50

Η ΑΕ Πάρου απέδειξε με την νίκη της και κυρίως με την απόδοση της στην Κύθνο, ότι δίκαια φέτος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες των Κυκλάδων.

Στο ταξίδι της , που ιδιαίτερα στην επιστροφή ήταν σκέτη ταλαιπωρία, άφησε άριστες εντυπώσεις και έδειξε πως αγωνιστικά πατά πλέον σε στέρεες βάσεις.

Παρά το μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες έπιασε εκθαμβωτική ανά διαστήματα απόδοση και όταν τα πράγματα στην αρχή πήγαν να στραβώσουν, καθώς βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, διατήρησε την ψυχραιμία της και αντέδρασε με ποιοτικό ποδόσφαιρο χωρίς εκνευρισμό, δείγμα εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Άργησε στην αρχή να προσαρμοστεί στο μικρότερων διαστάσεων αγωνιστικό χώρο, αλλά όταν το έκανε ξεδίπλωσε τις αρετές της.

ae parou 21

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Συνολικά ήταν από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φιλόδοξα και στο 8’ προηγήθηκαν 1-0 με πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Κλάρα από τον Τριανταφυλλίδη και εκτέλεσε ο Ψαρράς.

Στο 11’ η άμεση αντίδραση και το 1-1 από έξοχο γωνιακό σουτ του Μουράι.

Και ενώ η ΑΕ Πάρου έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, η Κύθνος με τον Γ. Μαρτίνο πέτυχε και δεύτερο γκολ για το 2-1. Όμως πάλι η αντίδραση ήταν άμεση και ο Σ. Κρητικός με κοντινό πλασέ από σέντρα του Παπαδόπουλου ισοφάρισε σε 2-2.

Η ΑΕ Πάρου γοήτευε με την απόδοση της, είδαμε θαυμάσια δημιουργία με απλό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και μέχρι να λήξει το πρώτο μέρος πέτυχε άλλα δύο γκολ στο 35’ πάλι με πλασέ του Μουράι για το 2-3 και στο 42’ με πέναλτι του Γιαννούλη σε ανατροπή του Σ.Κρητικού από τον τερματοφύλακα Λεβαντή για το 2-4 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

ae parou 24

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 49’ ο Λεβαντής απέκρουσε το δυνατό σουτ του Εσάι και ο επερχόμενος Σ.Κρητικός έγραψε το 2-5 και στην ουσία ξεκαθάρισε το ποιος θα κατακτήσει τους 3 βαθμούς.

Στο 51΄ ο Παντελαίος σημάδεψε το δοκάρι, στο 59’ ο Δανιήλ είχε ένα καλό σουτ που πέρασε ψηλά άουτ και στο 60’ έγινε το 2-6. Μετά από έναν ακόμη από τους πολλούς όμορφους συνδυασμούς των κεντρώων της ΑΕ Πάρου. Ο Γιαννούλης έσκαψε κάθετα την τελική πάσα στον Σ. Κρητικό που με έξοχο σουτ στην αντίθετη γωνία έκανε 3 τα προσωπικά του γκολ, επισφραγίζοντας μία γεμάτη εμφάνιση καθώς συμμετείχε ενεργά στην συνολική λειτουργία της επίθεσης.

Η έκταση του σκορ και οι πολλές αλλαγές της Κύθνου που στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα αγωνίστηκε με 8 δεκαπεντάχρονους, έριξαν τον ρυθμό του αγώνα.

Στο 81’ ο Γονιδάκης αστόχησε σε τετ α τετ, ο Εσάι, που επίσης βοήθησε πολύ την ομάδα του, έψαχνε το δικό του προσωπικό γκολ, αλλά ο Λεβαντής πραγματοποίησε 2-3 απίστευτες επεμβάσεις και στο 88’ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με πλασέ ο Στέλιος Αρκουλής κάνοντας το 2-7, σκοράροντας λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του στο ίσως μοναδικό γήπεδο των Κυκλάδων που δεν είχε πετύχει γκολ!

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Ζαράνης, Δημητρακόπουλος και Γκούμας.

ae parou 23

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕ Πάρου

Ρούσσος, Μπαρδάνης ( 28’ λ. τρ. Βιτζηλαίος), Παπαδόπουλος, Γαβαλάς, Παντελαίος, Μουράι, Γιαννούλη

ς(62’ Αρκουλής), Σ. Κρητικός, Τριανταφυλλίδης(68’ Μανωλακούδης), Εσάι, Δ. Κρητικός.

ΑΠΣ Κύθνου

Λεβαντής, Λαρετζάκης Π.(61’ Φιλιππαίος), Γαρδεράκης, Ψαρράς, Παπαμακάριος(46’ Μπακογιάννης), Ηλιού (72’ Λαρετζάκης Κ.), Κλάρας, Δανιήλ Σ.( 62’ Γονίδης Ν.), Λαρετζάκης Γ. (46’ Γονίδης Μ.), Μαρτίνος Γ., Μαρτίνος Θ.(62’ Γονιδάκης).

ae parou 22

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos