ΑΟ Πύργου – ΑΕ Πάρου 1-0, χωρίς αναισθητικό!

27 Φεβρουαρίου 2022 02:02

Μία μέτρια σε απόδοση ΑΕ Πάρου, ένας μαχητικός και σωστός τακτικά ΑΟ Πύργου και μία ακόμη διαιτησία που διαμόρφωσε εν τέλει το αποτέλεσμα, περιγράφουν το σκηνικό του αγώνα.

Σε ένα ματς που μετά τα 30 πρώτα λεπτά κύλησε με πολλές διακοπές σε έναν ρυθμό που βόλεψε τους γηπεδούχους, η ΑΕ Πάρου έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει από τη Σαντορίνη με τουλάχιστον 1 βαθμό.

Α ΜΕΡΟΣ

Ο Πύργος ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ πολύ νωρίς μόλις στο 9’ στην πρώτη φάση του αγώνα. Σε βαθιά πάσα ο Μουράι σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά από τον κοντύτερο του Φύτρο, αλλά προς γενική έκπληξη χρεώθηκε με φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής.

Ο Φύτρος με εξαιρετική εκτέλεση άνοιξε το σκορ 1-0.

Η αντίδραση των Παριανών ήταν άμεση.

Στο 13’ ο Ραμπαβίλας βρήκε χώρο στον άξονα και σούταρε στη γωνία μεν αλλά χωρίς δύναμη και ο Τσουκαλάς, από τους πρωταγωνιστές μαζί με τον Λούκα του αγώνα, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Ακολούθησε ένα τετράλεπτο επιθετικό κρεσέντο της ΑΕ Πάρου.

aopurgoy aep01

Στο 15΄το λάθος του διαιτητή να μην καταλογίσει καθαρό χέρι εντός περιοχής του Λούκα, που με μανσέτα έκοψε το σουτ του Γιαννούλη του στέρησε την μεγάλη πιθανότητα να ισοφαρίσει. Στο επόμενο λεπτό ο Αριανούτσος τσίμπησε τη μπάλα προλαβαίνοντας την έξοδο του Τσουκαλά, αλλά αυτή κατέληξε λίγο άουτ.

Η ΑΕ Πάρου έβρισκε συνεχώς χώρους και στο 18΄ο Γιαννούλης σε ανεπανάληπτο τετ α τετ σούταρε με δύναμη από τα 5 μέτρα και ο Τσουκαλάς με εκπληκτική ενστικτώδη αντίδραση έσωσε το βέβαιο γκολ. Στο 34’ ο Αριανούτσος ρόλαρε στο αντίπαλο του και από πλάγια σούταρε άουτ διαμαρτυρόμενος για τράβηγμα.

Ο Πύργος με παθητικό ρόλο μετά το γκολ που πέτυχε δεν απείλησε και μόνο άλλο ένα σουτ του Φύτρου στο 36΄έφυγε άουτ.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕ Πάρου ήταν καλύτερη με ορισμένα ολιγόλεπτα διαστήματα κυριαρχικού ποδοσφαίρου.

aopurgoy aep02

Β ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Ο Πύργος με αυτοπεποίθηση αξιοποίησε την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του και μέχρι το 75’ έδειχνε να ελέγχει το ματς.

Αντίθετα η ΑΕ Πάρου με πρόβλημα στη μετάβαση και αδυναμίες στο κέντρο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 46’ ο Φύτρος από κοντά σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του αστοχώντας από πολύ κοντά. Στο 55΄ο Τσουκαλάς είχε κι άλλη δύσκολη απόκρουση σε συρτό φάουλ του Παντελαίου και στο 56’ πάλι ο Φύτρος, που έβρισκε πεδίο δράσης και χώρους χάρις στην κινητικότητα του Μαναριώτη, από την περιοχή είδε τον Ρούσσο με δυσκολία να διώχνει. Στο 71’ ο Αχμετάι σημάδεψε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Η ΑΕ Πάρου βλέποντας τον χρόνο να περνά επιστράτευσε τις τελευταίες δυνάμεις της πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, κέρδισε κόρνερ και φάουλ, όμως απείλησε άμεσα 2 φορές.

aeparou santo

Στο 76’ ο Αρκουλής από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε δίκτυα με το αριστερό και στο 94΄ στη φάση θρίλερ του αγώνα όταν σε σέντρα του Βιτζηλαίου ο Σ. Κρητικός από 2 μέτρα και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο αστόχησε στη κεφαλιά του χάνοντας ένα γκολ που φαινόταν σίγουρο.

Ο ΑΟ Πύργου λοιπόν πήρε τους 3 πρώτους του βαθμούς και ισοβαθμεί με την ΑΕ Πάρου.

Αύριο το πολύ μεγάλο ντέρμπι Ελλάς Σύρου – Πανναξιακός θα ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα η θα τα μπερδέψει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα αν λήξει ισόπαλο.

Επόμενο παιχνίδι της ΑΕ Πάρου την επόμενη Κυριακή στο Φιλώτι.

Διαιτήτευσαν οι Ζαράνης, Ρούσσου Ι. και Ρούσσος Γ.

aopurgoy aep04

Συνθέσεις

ΑΕ Πάρου

Ρούσσος Δ., Βιτζηλαίος, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλίδης (87’ Λόκα), Μουράι, Παντελαίος, Γιουρτζίδης (69’Σ. Κρητικός), Γιαννούλης, Εσάι (Δ. Κρητικός), Αριανούτσος, Ραμπαβίλας (57’ Αρκουλής).

ΑΟ Πύργου

Τσουκαλάς, Παπαθανασίου ( 22’ λ.τ. Αχμετάι), Μαντούσης, Νομικός, Μ. Φύτρος( 70’ λ.τ. Σ. Φύτρος), Κρεμμύδας, Βουλγαράκης, Δαβιλάς, Μαναριώτης, Σελιστάι, Λούκα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos