Κυκλάδες: Σοκ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – Αναβάλλονται τα τοπικά πρωταθλήματα με απόφαση της Ε.Π.Ο.

30 Σεπτεμβρίου 2022 20:51

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. η οποία είχε ως θέμα το εάν θα πραγματοποιηθούν τα τοπικά πρωταθλήματα, η Γ’ εθνική και τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου γυναικών.

Αιτία της γενικής συνέλευσης είναι η πρόσφατη διάταξη της πολιτείας σύμφωνα με την οποία θα αποκλείονται τα σωματεία που δεν εγγράφονται στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων ζήτησε αναστολή της εν λόγω διάταξης. Στις Κυκλάδες δε, το αίτημα για εξαίρεση λόγω νησιωτικότητας δεν έγινε αποδεκτό.

Η Ε.Π.Ο. λοιπόν, που θεωρεί το Μητρώο περιττό με πάνω από 50 Προέδρους σωματείων να υπογράφουν ζητώντας νέα παράταση, έλαβε στην έκτακτη συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου τις παρακάτω αποφάσεις:

1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.

3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos