Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ έφτιαξε το πρώτο... προσωρινό στάδιο από κοντέινερ - Δείτε βίντεο

20 Νοεμβρίου 2022 15:54

Το Μουντιάλ του Κατάρ εκτός από τα αρκετά αρνητικά του στοιχεία, έχει να επιδείξει και πολλές πρωτοπορίες που μόνο εκεί θα μπορούσα να συμβούν. Όλα τα γήπεδα είναι τεχνολογικώς προηγμένα και έχουν κατασκευαστεί από κορυφαίους αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Ένα από τα γήπεδα που ξεχωρίζουν είναι το «974». Αυτός είναι ο διεθνής κωδικός κλήσης του Κατάρ, αλλά κι ο αριθμός των κοντέινερς που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του γηπέδου δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Ras Abu Aboud. Λόγω των κοντέινερς είναι το πρώτο συναρμολογούμενο γήπεδο, το οποίο με τη λήξη των αγώνων θα μετατραπεί σε παραθαλάσσια συγκροτήματα.

Πέρα από την πόλη της Λουσάιλ, τα γήπεδα και τα ξενοδοχεία που κτίστηκαν ένα ακόμη τεράστιο έργο υποδομής είναι και το μετρό που εκτείνεται κατά μήκος μίας διαδρομής 76 χιλιομέτρων. Είναι εξ ολοκλήρου υπέργειο και έχει τρεις γραμμές καλύπτοντας τα περισσότερα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες.

Χρειάστηκε πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί και κόστισε 36 δισεκατομμύρια δολάρια!

{https://www.youtube.com/watch?v=KfMjB_v6VTg&t=61s}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos