Μουντιάλ 2022: Η απίθανη Ιαπωνία νίκησε με ανατροπή και την Ισπανία και πέταξε εκτός διοργάνωσης τη Γερμανία!

01 Δεκεμβρίου 2022 23:08

Η φοβερή και τρομερή Ιαπωνία έκανε ξανά το θαύμα της! Μετά τη Γερμανία νίκησε με ανατροπή και την Ισπανία και τερμάτισε πρώτη στον 5ο όμιλο, γεγονός που την φέρνει αντιμέτωπη με την Κροατία στους 16.

Οι Ισπανοί, που ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά εξαφανισμένοι στο δεύτερο, αφού είδαν τον χάρο με τα μάτια καθώς για λίγα λεπτά έμειναν εκτός συνέχειας λόγω Κόστα Ρίκα, στο φινάλε δεν... χαλάστηκαν απ' την ήττα και τη δεύτερη θέση που τους στέλνει πάνω στο Μαρόκο στα νοκ άουτ.

Βαθμολογία
Ιαπωνία 6 (4-3)
Ισπανία 4 (9-3)
Γερμανία 4 (6-5)
Κόστα Ρίκα 3 (3-11)

Η Ισπανία μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για να αποφύγει τις περιπέτειες και με τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου... έκοψε τα πόδια και τις ελπίδες των Γιαπωνέζων. Στο 11' ο Αθπιλικουέτα σέντραρε από τα δεξιά και ο Μοράτα με κεφαλιά κυριάρχησε στον αέρα γράφοντας το 1-0.

Η Ισπανία διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς αλλά γκολ δεν βρήκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ. Κι ύστερα ήρθε η ολική ανατροπή...

Στο 48' η Ιαπωνία αιφνιδίασε την ισπανική άμυνα και με θαυμάσιο αριστερό σουτ του Ντοάν που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο πριν, ισοφάρισε σε 1-1 παίρνοντας θέση πρόκρισης καθώς προσπέρασε τους Γερμανούς που έπεσαν στον βυθό της βαθμολογίας.

 Και οι απίθανοι Ιάπωνες δεν έμειναν εκεί καθώς στο 51' βρήκαν και δεύτερο γκολ για την ολική ανατροπή 2-1. Πάλι ο Ντόαν άνοιξε την μπάλα, ο Μιτόμα πρόλαβε οριακά προτού περάσει η μπάλα τη γραμμή κάνοντας το γύρισμα προς τον Τανάκα που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα για το 2-1. Η Ιαπωνία προσπέρασε στη βαθμολογία και την Ισπανία που ένιωθε σίγουρη όμως για την πρόκριση καθώς την ίδια στιγμή οι Γερμανοί νικούσαν τους Κοσταρικανούς.

 Και τότε ακολούθησε το σοκ και για την ισπανική ομάδα καθώς οι Φούριας Ρόχας έμαθαν τα άσχημα μαντάτα απ' το άλλο ματς με την Κόστα Ρίκα να ανατρέπει το 0-1 της Γερμανίας σε 2-1 και να πιάνει εκείνη στα χέρια της το εισιτήριο της πρόκρισης. Σε αυτό το χρονικό σημείο και μέχρι το 73' η πρόκριση ήταν υπόθεση της Ιαπωνίας και της Κόστα Ρίκα, ενώ οι Ισπανοί και οι Γερμανοί έμεναν εκτός σε μια αδιανόητη εξέλιξη...

Το γκολ του Κάι Χάβερτς ωστόσο, στο 73' του άλλου αγώνα, που έφερε το ματς και πάλι στην ισοπαλία (2-2), έφερε ξανά την Ισπανία σε θέση πρόκρισης ως δεύτερη. Οι Γερμανοί μάλιστα, γύρισαν ξανά υπέρ τους το ματς φτάνοντας στο 4-2, κάτι όμως που δεν επηρέασε την κατάσταση μεταξύ Ιαπωνίας και Ισπανίας στην κορυφή του ομίλου.

Οι Ιάπωνες διατήρησαν με άνεση το προβάδισμα μέχρι τέλους, οι Ισπανοί δεν έδειξαν να καίγονται, αφού μάλλον δεν... χαλάστηκαν και τόσο που έμειναν δεύτεροι καθώς στους 16 θα βρεθούν απέναντι στο Μαρόκο και όχι στην Κροατία...

Ιαπωνία: Γκόντα, Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα, Ναγκατόμο (46' Μιτόμα), Καμάντα, Μαέντα, Κούμπο (46' Ντόαν).

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46' Καρβαχάλ), Ρόδρι, Πάου Τόρες, Μπαλντέ, Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς, Μοράτα, Όλμο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos