ΜΟΥΝΤΙΑΛ- Τρεις Μαροκινοί από τη …Γαλλία.

11 Δεκεμβρίου 2022 23:25

Το Μαρόκο η χώρα της Βόρειας Αφρικής με τους 36.000.000 κατοίκους, ζει το ποδοσφαιρικό της όνειρο στο Κατάρ, αφού έγινε η πρώτη Αφρικανική ομάδα στην ιστορία που έφτασε στους 4.

Τώρα θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της για μία θέση στον τελικό με την Γαλλία.

Οι ιδιαίτερες σχέσεις των δύο χωρών, αφού το Μαρόκο ήταν προτεκτοράτο μαζί με την Τυνησία των Γάλλων μέχρι το 1956 και στην εποχή μας εκατομμύρια Μαροκινών ζουν στη Γαλλία, δίνουν έναν ιδιαίτερο χρώμα στη συνάντηση.

Τρεις όμως άνθρωποι της Εθνικής Μαρόκου, θα βιώσουν μία πρωτόγνωρη συναισθηματικά κατάσταση, αφού θα κοντραριστούν με τη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Ο αρχιτέκτονας της ομάδας 47χρονος Βαλίντ Ρεγκραγκί, που αποκαλείται «Γκουαρντιόλα του Μαρόκου», θα κοουτσάρει τη χώρα των γονέων του απέναντι στη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο 32χρονος Ρομέν Σαίς αρχηγός και ηγέτης της άμυνας, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς με την Πορτογαλία και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό. Ανήκει στην Τουρκική Μπεσίκτας

και επέλεξε και αυτός τη χώρα των προγόνων του από εκείνη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως και ο 29χρονος Σοφιάν Μπουφάλ από το Παρίσι, που το 2020 ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, πριν καταλήξει στη Γαλλική Ανζέ.

Σίγουρα για αυτούς ο ημιτελικός θα είναι μία μοναδική στιγμή και όχι για μόνο ποδοσφαιρικούς λόγους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos