Μουντιάλ 2022: Με φόρα στον τελικό η Γαλλία - 2-0 το Μαρόκο

14 Δεκεμβρίου 2022 22:58

Οι “τρικολόρ” νίκησαν με 2:0 το Μαρόκο χάρη στα γκολ των Τεό Ερναντές και Κόλο Μουανί και την Κυριακή (18/12, 17:00) κόντρα στην Αργεντινή στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το στέμμα τους!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ιδανική εκκίνηση για την Γαλλία, η οποία στην πρώτη ευκαιρία που έφτιαξε στο ματς άνοιξε το σκορ. Πέρασε η κάθετη πάσα για τον Γκριεζμάν, ο οποίος από δεξιά στη μεγάλη περιοχή γύρισε για τον Εμπαπέ, με τα δύο σουτ που επιχείρησε να κόβονται, όμως ο Τεό Ερναντές ακολούθησε τη φάση και με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο! Η πρώτη απειλή από πλευράς Μαρόκου ήρθε στο 10′, με τον Ουνάχι να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Γιορίς να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούει. Λάθος του Σαΐς στο 17′, ο Ζιρού έφυγε στην αντεπίθεση, έπιασε δυνατό σουτ, αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του κίπερ της Σεβίλλης. Στο 36′ οι πρωταθλητές κόσμου είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία. Ο Τσουαμένι έβγαλε τον Εμπαπέ σε θέση τετ α τετ, έδιωξε ο Ντάρι, ο χαφ της Ρεάλ ανέκτησε ξανά την μπάλα, έδωσε στον Ζιρού, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει εστία με πλασέ μέσα από την περιοχή. Τεράστια ευκαιρία για τα “Λιοντάρια του Άτλαντα” να ισοφαρίσουν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και αδυναμία των Γάλλων να διώξουν, ο Ελ Γιαμίκ έπιασε ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιορίς. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τους “μπλε” μπροστά στο σκορ με 1:0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με το Μαρόκο να μπαίνει δυνατά και τη Γαλλία να δέχεται τεράστια πίεση. Οι Βορειοαφρικανοί έκαναν κατάθεση ψυχής στο χορτάρι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές. Στο 79′ ο Εμπαπέ ελίχτηκε ωραία μέσα στην περιοχή του Μαρόκου και έκανε το σουτ έχοντας πέντε παίκτες να τον περικυκλώνουν, με τον Κόλο Μουανί να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, να νικάει τον Μπόνο, γράφοντας το 2:0. Απίστευτη φάση στην περιοχή των Γάλλων, οι Μαροκινοί έψαξαν το γκολ της τιμής, όμως ο Κουντέ πάνω στη γραμμή απέτρεψε τη μείωση του σκορ. Η Γαλλία τελικά επικράτησε με 2:0 και την Κυριακή (18/12, 17:00) θα υπερασπιστεί το στέμμα της κόντρα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

ΓΚΟΛ: 5′ Τέο Ερναντές, 79′ Κόλο Μουανί / –
ΔΟΚΑΡΙ: 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / 27′ Μπουφάλ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Το γκολ του Τεό Ερναντές στο 5′ είναι το γρηγορότερο που έχει πετύχει ομάδα σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά από το 1958, όταν είχε σκοράρει τότε ο Βαβά με τη φανέλα της Βραζιλίας απέναντι στην Γαλλία στα πρώτα δύο λεπτά. / Η Γαλλία δεν έχει χάσει ποτέ ματς Μουντιάλ όπου είχε το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον απολογισμό της να είναι 26 νίκες και 1 ισοπαλία. / H Γαλλία έγινε μόλις η 6η χώρα που αγωνίζεται σε σερί τελικούς Μουντιάλ. / O Αμαλάχ έγινε ο δεύτερος παίκτης που έγινε αλλαγή στην αλλαγή σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον Πατρίκ Μπατιστόν το 1982.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντές, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (78′ Κόλο Μουανί), Ζιρού (65′ Τουράμ), Εμπαπέ.

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Ντάρι, Σαΐς (21′ λ. τρ. Αμαλάχ, 78′ Εζαλζουλί), Ελ Γιαμίκ, Μαζραουί (46′ Ατιγιάτ Αλάχ), Άμραμπατ, Ουναχί, Ζίγιεχ, Εν Νεσιρί (66′ Αμπουκλάλ), Μπουφάλ (66′ Χαμνταλάχ).//

Ο Τεό Ερναντές σκόραρε με εξαιρετικό βον πλανέ και έγινε μόλις ο τρίτος αμυντικός που έχει γκολ και ασίστ στο ίδιο Μουντιάλ με τη Γαλλία, μετά από τους Μάριους Τρεζόρ το 1982 και Μπισεντέ Λιζαραζού το 1998. (AP Photo)

ertsports.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos