Τεχνολογία και ποδόσφαιρο

15 Φεβρουαρίου 2023 15:10

Η φύση του αθλήματος του ποδοσφαίρου το καθιστά πολύ δύσκολο για τους διαιτητές που κρίνονται πολύ αυστηρά, ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια με μεγάλο οικονομικό αντίκρυσμα.

Το var ήταν η πρώτη μεγάλη παρέμβαση της τεχνολογίας με μεγάλη επιδραστικότητα στις φάσεις. Δεν λύνει όμως όλα τα προβλήματα και μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι στη διαδικασία, άρα η πιθανότητα λάθους είναι υπαρκτή.

Η FIFA έχει στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λάθους και το ημιαυτόματο οφσάιτ είναι η προσθήκη που θα ακολουθήσει.

Ένας αισθητήρας στη μπάλα και 29 data points στα σώματα των αθλητών, θα μεταφέρει σε σύντομο χρόνο ασφαλείς πληροφορίες στον διαιτητή όταν υπάρχει παράβαση.

Η πρόταση του Αρσέν Βεγκέρ

Στο παρελθόν ίσχυε πως η ίδια ευθεία στο οφσάιτ ήταν υπέρ του επιθετικού.

Αυτό αντιστράφηκε από τότε που εφαρμόσθηκε το var και τώρα η πάγια επιθυμία να υπάρχει περισσότερο θέαμα και πολλά γκολ απασχολεί τους ειδικούς και φαίνεται πως βρέθηκε ο τρόπος να επιστραφεί στους επιτιθέμενους το πλεονέκτημα που είχαν χάσει.

Ο Γάλλος ποδοσφαιράνθρωπος το πρότεινε και οι τεχνοκράτες κατέληξαν και θα αρχίσουν πιλοτικά προγράμματα σε αγώνες νέων, όπου ο επιθετικός θα συνεχίζει κανονικά την προσπάθεια του αν οποιοδήποτε μέλος του σώματος του που μπορεί να σκοράρει, είναι στην ίδια ευθεία με το ίχνος του τελευταίου αμυντικού.

Μπορεί δηλαδή το σώμα του να είναι πιο μπροστά, αλλά αν το πόδι του καλύπτεται η είναι στην ίδια ευθεία θα συνεχίζει κανονικά την προσπάθεια του.

Όλα βέβαια αυτά με τη συνδρομή της τεχνολογίας και του ημιαυτόματου οφσάιτ και αφού περάσουν τα πειραματικά στάδια.

Ο λόγος που ονομάζεται ημιαυτόματο και όχι αυτόματο, είναι πως πάντα ένα ανθρώπινο μυαλό θα παίρνει την τελική απόφαση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos