ΑΕ Πάρου – ΑΕ Μυκόνου 1-2 – Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι!

26 Απριλίου 2023 00:40

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ΑΕ Πάρου, δεν ήταν αρκετή να της χαρίσει κάτι στο παιχνίδι εναντίον της επαγγελματικής ενδεκάδας που είχε απέναντι της.

Η ΑΕ Μυκόνου πήρε δίκαια το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων, όπου αντίπαλος της θα είναι η Ελλάς Σύρου, παρουσιάζοντας μία ομάδα συνόλου, χωρίς να εντυπωσιάσει και χωρίς να δημιουργήσει πολλές καθαρές φάσεις.

Έπαιξε ρόλο και η συγκινητική προσπάθεια των Παριανών παικτών, πήγαν το ματς στη δύναμη και έπεφταν αποφασιστικά σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα.

Όμως και αγωνιστικά η ομάδα του Αλ. Αλεξανδρή είχε καταπληκτική αλληλοκάλυψη στα στόπερ, όπου Γιαννούλης και Μουράι έλεγξαν κάθε κάθετη η παράλληλη πάσα στους επιθετικούς, τρομερή πειθαρχία στο κέντρο και τα άκρα, κάνοντας για μεγάλο διάστημα ανούσια την κατοχή της μπάλας που είχαν οι Μυκονιάτες.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του κόσμου, αφού πάνω από 300 θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι, ενώ η παρουσία δεκάδων παιδιών των ακαδημιών του νησιού ομόρφυνε την ατμόσφαιρα.

aep mykonos 02

Α ΜΕΡΟΣ

Μετά από ένα πολύ επιθετικό δεκάλεπτο της Μυκόνου με καλύτερες στιγμές το σουτ του Σπυρόπουλου στο 7’ πάνω στον Ρούσσο και στο 19’τη συρτή κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου που πάλι ο Ρούσσος έδιωξε στη γωνία του, στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε δεν υπήρχαν φάσεις, μόνο ένα σουτ στο 26’ του Αριανούτσου που ανησύχησε τον Παλιούρα.

Στο 41’ η Μύκονος προηγήθηκε σε μία άτυχη στιγμή της άμυνας. Ο Ζγκούρι από δεξιά είδε την συρτή σέντρα του να κοντράρεται και να καταλήγει στον Βαλαβανόπουλο που σόυταρε αμέσως πάνω στο Μουράι που τον πίεζε και από τη νέα κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 0-1.

Πριν το ημίχρονοστο 43’ ο Εσάι είχε την καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους με ένα ωραίο δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

aep mykonos 03

Β ΜΕΡΟΣ

Η μάχη άναψε για τα καλά στο δεύτερο ημίχρονο, ΑΕ Πάρου προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικογενής με την είσοδο του Βαθρακοκοίλη και όσο ο Γαβαλάς με τον Βασιλόπουλο κέρδιζαν τις προσωπικές στο κέντρο, άρχισε να ζητά κάτι από το παιχνίδι, μιας και η ΑΕ Μυκόνου δεν σκόραρε δεύτερο γκολ, χάνοντας δύο καθαρές ευκαιρίες στο 62’ όταν κεραυνό του Ζγκούρι από κοντά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ρούσσος και στο 77’ που ο Μουρίκι αστόχησε σε τετ α τετ.

Αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης με μπάσιμο και πλασέ έκανε το 0-2.

Πριν το δεύτερο γκολ η ΑΕ Πάρου είχε δύο καλές φάσεις. Στο 51’ σε κόρνερ του Αριανούτσου πρώτα ο Μανδραβέλης δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και στη συνέχεια η κεφαλιά του Μουράι έφυγε λίγο άουτ.

Ακολούθησε στο 65’ η καλύτερη συνδυαστική ενέργεια που ξεκίνησε ο Βαθρακοκοίλης και η τελική πάσα του Βασιλόπουλου έφερε τον Εσάι σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σωτήριο και καθαρό τάκλιν του Ματζανά απέτρεψε την ισοφάριση.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕ Πάρου κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ράγια και ο Γιαννούλης έσκαψε τη μπάλα σκοράροντας ένα γκολ που είναι μία άτυπη επιβράβευση για την πραγματικά τεράστια προσπάθεια της ομάδας του, γράφοντας το τελικό 1-2.

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Κουζούμης, Ρούσσος Ι. και Βακόνδιος.

aep mykonos 04

ΑΕ ΠΑΡΟΥ

Ρούσσος, Μανδραβέλης, Δ. Κρητικός, Γιαννούλης, Μουράι, Αλιπράντης( 46’ Βαθρακοκοίλης), Βασιλόπουλος, Εσάι, Στρ. Κρητικός(82’ Στ. Κρητικός), Αριανούτσος(82’ Κρ. Λόκα), Γαβαλάς(68’ λ.τρ. Παπαδόπουλος).

ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ

Παλιούρας, Σπυρόπουλος, Γιαννόπουλος(46’ Κέμπε), Ματζανάς, Αρκούδας, Αχείμαστος(53’ Τράκας), Ζγκούρι, Μουρίκι(80’ Οικονομίκος), Βαλαβανόπουλος(80’Ράγια), Πινέιρο(68’ Σπόλιαριτς), Παπαδόπουλος.

aep mykonos 05

aep mykonos 06

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos