Αγκαλιά με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ που πέρασε 2-1 από το Βικελίδης – Ο Ολυμπιακός έσβησε με 1-0 τις ελπίδες του Παναθηναϊκού

08 Μαϊος 2023 23:11

Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ με ολική ανατροπή κέρδισε τον Άρη με 2:1 και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Βόλο στην “OPAP Arena” για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Δυνατά στο παιχνίδι μπήκε η “Ένωαη”, η οποία μόλις στο δεύτερο λεπτό απείλησε με τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ με τον Κουέστα να καθαρίζει με την δεύτερη προσπάθεια. Στο 8′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άγγιξε το γκολ με τον Πινέδα, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω. Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Άρης κατάφερε στην πρώτη φορά που πάτησε στην περιοχή του Αθανασιάδη να κερδίσει πέναλτι, αφού ο Πινέδα ανέτρεψε τον Ματέο Γκαρσία. Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάνθεψε για το 1:0. Στο 21′ η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Τσούμπερ και Πινέδα, τα σουτ των οποίων πέρασαν λίγο άουτ. Ό,τι άξιζε η ΑΕΚ βάσει της εικόνας του αγώνα το πήρε στο 23′. Ο Φαν Βέερτ απέφυγε τον Πίρσμαν και με ωραίο πλασέ έκανε το 1:1. Ο Άρης, πήρε μέτρα στο γήπεδο. Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν ξανά. Έπειτα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Γκρέι έκανε το γύρισμα στον Νταρίντα μέσα στην περιοχή. Ο Γερμανός έκανε το σουτ, αλλά ο Βίντα του έβαλε την κόντρα και ο Αθανασιάδης τον σταμάτησε. Μέσα σε ένα δίλεπτο απείλησε ο Τσούμπερ δύο φορές για την ΑΕΚ, τα σουτ του οποίου σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Κουέστα. Στο 43′ ο Ελβετός κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ”Ενωση” αφού με δυνατό σουτ κέρδισε τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη για το 2:1.

Στο 54΄χάθηκε η πιο καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, η μπάλα στρώθηκε στον Χατζισαφί. Το σουτ ήταν αρκετά δυνατό με τον Κουέστα να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να μαζεύει σταθερά. Ο Άρης βρήκε δίχτυα με τον Γκρέι στο 59′, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, αφού ο Τζαμαϊκανός φορ ήταν εκτεθειμένος. Στο 65΄η ΑΕΚ άγγιξε το 3:1. Ο Τομ Φαν Βέερτ έκανε το σουτ από την γωνία της περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκτοτε πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα, θέλοντας να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το 2:1 μέχρι τέλος, πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη και αγκάλιασαν το πρωτάθλημα!

ΓΚΟΛ: 17′ Γκρέι (πεν.) / 23′ Φαν Βέερτ, 43′ Τσούμπερ
Κίτρινες: 45′ +1′ Χριστοδουλόπουλος, 88′ Νταρίντα, 90′ Καμαρά / 64′ Τσούμπερ, 72′ Μάνταλος, 90’+1′ Ρότα,
Δοκάρι: 65′ Φαν Βέερτ

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ροπυ, Χριστοδουλόπουλος (59′ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Γκρέι (86′ Καμαρά).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Ελίασον (59′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (84′ Ζίνι), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (84′ Φερνάντες).

Τον τελείωσε με 1-0 με γκολ του Ρέαμπτσουκ

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ που πέρασε 2-1 από το Βικελίδης – Ο Ολυμπιακός έσβησε με 1-0 τις ελπίδες του Παναθηναϊκού
O Παναθηναϊκός έπαιξε… τα ρέστα του στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όμως ηττήθηκε 1:0 από τον Ολυμπιακό που ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και βλέπει τις ελπίδες του για τίτλο να… εξανεμίζονται.

Ο Ολυμπιακός τιμώρησε τη συντηρητικότητα του Παναθηναϊκού και πήρε τη νίκη με 1:0 στο ντέρμπι “αιωνίων” της 9ης αγωνιστικής των play off της Super League. Πλέον οι “πράσινοι” είναι σε δύσκολη θέση, καθώς σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στο “Κλ. Βικελίδης” βρίσκονται στο -3 από την κορυφή, βλέποντας τον τίτλο να… απομακρύνεται.

Ο αγώνας:

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά στο “Γ. Καραϊσκάκης“, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, χωρίς να ανησυχούν τα αντίπαλα καρέ. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιούργησε πρώτος υποψία φάσης, με τον Ρέαμπτσιουκ ο οποίος έφτασε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή του Μπρινιόλι, έκανε τη σέντρα που πέρασε πάνω από την εστία του Ιταλού κίπερ. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, χωρίς καμία από τις δύο να ρισκάρει και να δημιουργεί πρόβλημα στον αντίπαλο. Στο 11ο λεπτό, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Μπερνάρ γύρισε προς τον Παλάσιος με τον Τζολάκη να προλαβαίνει. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει. Ο Μπακαμπού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σάντσες, έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Φορτούνη που γύρισε πίσω στον Χουάνγκ, με τον τελευταίο να δοκιμάζει το σουτ που κατέληξε πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Στο 17ο λεπτό, ακόμη μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπερνάρ να σουτάρει και τον Έλληνα πορτιέρο να μαζεύει κανονικά. Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 22ο λεπτό, ο Χουάνγκ πήρε τη μπάλα, τροφοδότησε τον Μπακαμπού που βγήκε τετ-α-τετ όμως δεν πρόλαβε να κάνει το κοντρόλ και ο Ιταλός μπλόκαρε. Ενώ στη συνέχεια ήρθε μια ακόμη καλή στιγμή για τους “ερυθρόλευκους” με τον Ρέαμπτσιουκ να και να κάνει ένα ωραίο μονοκόμματο σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Κι ενώ ο ρυθμός συνέχιζε να είναι ανεβασμένος, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεζαν περισσότερο, με τον Χουάνγκ ο οποίος έκανε εξαιρετική ενέργεια μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και δοκίμασε το σουτ όμως η μπάλα άλλαξε πορεία στο γόνατο του Σάρλια και κατέληξε κόρνερ. Ο Μπιέλ ανέλαβε την εκτέλεσή του, με τον Σωκράτη να πηδά ψηλά και να κάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά άουτ. Ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Κορεάτη, που σούταρε, όμως ο Μπρινιόλι είπε και πάλι όχι.

Στο δεύτερο μέρος, οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν περισσότερο ενεργητικοί, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 49ο λεπτό, με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει το σουτ που όμως κατέληξε άουτ. Στο 50ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, με τον Εμβιλά που τροφοδοτήθηκε από τον Ελ Αραμπί έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Σιγά-σιγά, οι “πράσινοι” ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να απειλήσουν, αρχικά με τον Παλάσιος που έδωσε στον Σπόραρ, με τον Ντόι να ελέγχει τη φάση και τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να πέφτει στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Ο VAR όμως συνέχισε το παιχνίδι, ενώ λίγο αργότεροα, ο Τσέριν προσπάθησε να ανησυχήσει την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως ο Έλληνας στόπερ σταμάτησε την προσπάθειά του. Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε άμεσα, με τον Φορτούνη να φτάνει προ του Μπρινιόλι και να κάνει το σουτ που ήταν αδύναμο, με τον Ιταλό γκολκίπερ να μπλοκάρει άνετα.

Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 68ο λεπτό, καθώς μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ο Φορτούνης έδωσε τον Εμβιλά, που έκανε το γύρισμα και βρήκε τον Ρέαμπτσιουκ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1:0. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να περάσει πιο φρέσκους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, περισσότερο ενεργητικούς. Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν ξανά την αντίπαλη εστία, αυτή τη φορά με τον Βρουσάι, όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 81ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να επιχειρεί το σουτ από μακριά και τον Τζολάκη να μπλοκάρει άνετα. Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός ήταν πολύ δυνατός με τον Ολυμπιακό έχει την πρωτοβουλία και το “τριφύλλι” να ψάχνει τρόπο να αντιδράσει. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ραμόν αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα στον Σάρλια, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Λίγο πριν την εκπνοή η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Πούχατς, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το 1:0 διατηρήθηκε έως το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα χωρίς να βρίσκει τη λύση επιθετικά που έψαχνε και να βρίσκεται στο -3 από την κορυφή, με την τελευταία αγωνιστική να κρίνει τον Πρωταθλητή.

Γκολ: 68′ Ρέαμπτσιουκ
Κίτρινες: 62′ Ρέαμπτσιουκ, 74′ Σαμασέκου, 90+8 Ελ Αραμπί / 75′ Ιωαννίδης, 90+8 Μάγκνουσον
Κόκκινη: 90+4 Ραμόν
Δοκάρι: 50′ Εμβιλά

Oλυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63′ Βρουσάι), Φορτούνης (76′ Ραμόν), Μπακαμπού (45΄ Ελ Αραμπί)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Σάντσες (73′ Κώτσιρας), Πέρεθ (73′ Κλεινχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (67′ Μαντσίνι), Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης)

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos