Πάρος: Η Οδύσσεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα

13 Φεβρουαρίου 2024 23:11

Πολλές φορές έχουν αναφερθεί τα προβλήματα της νησιωτικότητας, χωρίς πολλοί να αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις της σε διάφορες μορφές κοινωνικών δραστηριοτήτων, διότι χρειάζεται να βιώσεις καταστάσεις και να νοιώσεις στο πετσί σου τις περιπέτειες και τα προβλήματα προκειμένου να διεκπεραιώσεις κάποια υπόθεση σου.

Εν προκειμένω αναφερόμαστε στον αθλητισμό με αφορμή το ταξίδι της ποδοσφαιρικής ΑΕ Πάρου στη Μήλο για να δώσει αγώνα πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της ομάδας Βαγγέλης Παπαδόπουλος στις προπονήσεις της ομάδας, προσπαθούσε να μυήσει κάποιους νέους παίκτες και να τους προετοιμάσει για τη δοκιμασία που τους περίμενε.

Μιλούσε χαρακτηριστικά για «το δυσκολότερο παιχνίδι του κόσμου», καθώς υπήρχε και η πρόγνωση για Νοτιάδες 6-7 μποφόρ.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής και το «Αρτεμάκι» ξεκίνησε απτόητο.

Πιάνοντας Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και άφιξη στη Μήλο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Ο καιρός κακός, αλλά υποφερτός.

Αμέσως στο γήπεδο για να αρχίσει το ματς.

Υπήρχε μία παράδοση που έσπασε. Όλες οι ομάδες που πήγαιναν στη Μήλο με φουρτούνα έχαναν ήδη από το πρώτο 20λεπτο. Όμως έξυπνα οι φιλοξενούμενοι πήραν τον αέρα με το μέρος τους και προηγήθηκαν μάλιστα στο σκορ. Θυμίζουμε το ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

Η επιστροφή ακόμη χειρότερη και το απαγορευτικό από τον Πειραιά είχε σκορπίσει την ανησυχία. Ακόμη και παιδιά με πάμπολλα τέτοια ταξίδια υπέφεραν και οι 6 ώρες της επιστροφής τους φάνηκαν αιώνας.

Τελικά μετά από γερό κούνημα το Άρτεμις έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Πάρου.

Οι δύο ομάδες ξαναπαίζουν το Σάββατο στην Πάρο σε ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου.

Η ίδια περιπέτεια περιμένει τους Μηλιούς,  που όμως διανυκτερεύουν και φεύγουν την Κυριακή το πρωί, ενώ ευτυχώς η πρόγνωση του καιρού είναι καλύτερη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos