Ισότητα στο ποδόσφαιρο – Equal game

08 Αυγούστου 2020 17:40

H διαφορετικότητα αντιμετωπίζεται με διστακτικότητα και πολλές φορές με απόρριψη ακόμα και το 2020. Υπάρχει ανισότητα σε πάρα πολλούς τομείς ακόμα στην ζωή μας, εκτός από τον Ονλάιν Στοιχηματισμός NetBet.


Στη NetBet υπάρχουν μόνο στοιχεία που μας ενώνουν και όχι που μας χωρίζουν, όπως η αγάπη για τα αθλητικά γεγονότα και το πάθος για διασκέδαση ανά πάσα στιγμή ακόμα και από την οθόνη του κινητού μας. Μιας και όλοι αγαπάμε λίγο πιο πολύ το ποδόσφαιρο όμως, καλό θα ήταν να αφαιρούσαμε όλες τις κοινωνικές διακρίσεις και να βοηθούσαμε την πρόσβαση σε όλους.

Το μήνυμα του Aleksander Ceferin του πρόεδρου της UEFA όταν πέρυσι ξεκίνησε την πρωτοβουλία ήταν πως το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με αξίες όπως ο σεβασμός και η αλληλεγγύη και πως είναι ένα σκαλοπάτι, που επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να επιτύχουν στη ζωή τους, ακόμη κι αν η κοινωνία πολύ συχνά τους αποκλείει λόγω των κοινωνικών ή εθνικών τους χαρακτηριστικών.

Έτσι από όποια γωνία και να το πιάσουμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπάνε το σπορ αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία διάκριση και η UEFA συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς ειδικούς σε τέτοιου είδους θέματα, με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου, την δημιουργία ευκαιριών στην άθληση και στη δημιουργία θέσεων σε ποδοσφαιρικούς οργανισμούς. Κανείς δεν θα έπρεπε να κρίνεται με βάση το φύλο, την θρησκεία, τον τόπο καταγωγής. Οι φυλετικές, εθνικές, ηλικιακές, κοινωνικές, σεξουαλικές και προσωπικές διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στο ποδόσφαιρο.

Πρόσβαση για όλους

                Ένας από τους κεντρικούς άξονες που κινείται εδώ και καιρό η UEFA, είναι στην δημιουργία των προϋποθέσεων, για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό αλλά και στους οργανισμούς, άνθρωποι με σωματικά προβλήματα όπως κινητικά, ακοής, όρασης και οποιοδήποτε άλλο που ήταν τροχοπέδη μέχρι τώρα. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες υποδομές όπως ηχητική περιγραφή, ειδική καρέκλα κλπ. για να μπορέσουν και εκείνοι να ζήσουν την εμπειρία του γηπέδου.

                Μία άλλη νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει, είναι η αντιμετώπιση βάση σεξουαλικής προτίμησης. Υπάρχουν προτάσεις για καμπάνιες που θα έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και αποδοχή της gay κοινότητας στον αθλητισμό και την αποφυγή προσβλητικών εκφράσεων και χαρακτηρισμών ως gay σε αθλητές που δεν τα πήγαν κάποια στιγμή καλά στον αγώνα.

                Επίσης ακόμα συζητιέται και το θέμα αντιμετώπισης των προσφύγων στον αθλητισμό. Όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ειδικά οι άνθρωποι που έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους λόγω των ειδικών συνθηκών, πρέπει να έχουν σωστή και οργανωμένη αντιμετώπιση. Οι ΜΥΚΥΟ χρειάζεται να συνεργαστούν με όλους τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, πρέπει επίσης να δημιουργηθούν καμπάνιες ενημέρωσης σχετικά με την ίση αντιμετώπιση και την παροχή κινήτρων με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων προσφύγων στο άθλημα.

                Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι ένα άθλημα που σέβεται τους συνανθρώπους , χωρίς να τους κατηγοριοποιεί. Οποιαδήποτε συμπεριφορά που θίγει οποιονδήποτε άνθρωπο είναι καταδικαστέα και ανάλογα με την πράξη είτε θα τιμωρείται, είτε θα αποβάλλεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο είναι για όλους τους ανθρώπους και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν όλοι αφήσουν τις κοινωνικές διακρίσεις έξω από αυτό.

Πηγή: https://www.equalgame.com/ , https://www.epo.gr/

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos