Η 20ετής αναμονή του ΟΦΗ και το τρομερό σερί του Αρη

17 Σεπτεμβρίου 2020 14:35

Βραδιά Europa League, βραδιά ελληνικών ομάδων η σημερινή και η… μελέτη, οι αριθμοί και η στατιστική έβγαλε ωραιότατες ιστορίες, χρήσιμες και για… prognostika!

Ο ΟΦΗ, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γεντί Κουλέ», επιστρέφει στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από 20 χρόνια παρά… δύο μήνες. Σεπτέμβρης του 2000 ήταν απέκλεισε με 6-0 τη σερβική Νάπρεντακ, στην τελευταία του ευρωπαϊκή νίκη, κι ακολούθως για το UEFA 2000-01, αποκλείστηκε από τη Σλάβια Πράγας στο β' γύρο (2-2 στο Ηράκλειο, 4-1 στην Τσεχία). Το τελευταίο ευρωπαϊκό γκολ των Κρητικών στην Πράγα, από τον Κοσταρικανό Γουίλσον Μουνιόζ. 20 χρόνια λοιπόν, εποχή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός μεν, του Σωκράτη Κόκκαλη δε, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων τα είχε η Nova και η χώρα ζούσε ξανά εποχές ΠΑΣΟΚ, μετά το περίφημο… διπλό ημίχρονο, άσο τελικό των εκλογών του Απριλίου 2000 και τη νίκη του κινήματος αργά τη νύχτα, κόντρα στις δημοσκοπήσεις. Ακολούθησε η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τον Ιούνιο ενώ, τεχνολογικά, δεν υπήρχαν τα iPhones και άπαντες είχαμε… Nokia!

Σε άλλες πάμε στοίχημα προτάσεις σήμερα, ο Αρης υποδέχεται την πρωτάρα, στην Ευρώπη, ουκρανική Κόλος Κοβάλιλκα. Τη βλέπω παντού γραμμένη ως «Κοβάλιλκα», που είναι η πόλη. Η ομάδα λέγεται Κόλος. Μου θυμίζει τον Αλέξανδρο Θεοφιλόπουλο, πριν χρόνια στην ΕΡΤ, που ντρεπόταν να πει «Μουνίτις» την ώρα της περιγραφής, όταν έπαιρνε την μπάλα ο Ισπανός φορ, και έλεγε απλά… Πέδρο, το μικρό του όνομα!

Ο Αρης, για να… σοβαρευτούμε, διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έχει 52 χρόνια να ηττηθεί εντός έδρας στην Ευρώπη! Πλάκα πλάκα, μόνο από Γιουβέντους (1966) και Ουίπεστ (1968). Εκτοτε και σε 52 χρόνια, παρακαλώ (και σύνολο 28 αγώνων σε εκ των οποίων οι 23 έγιναν στο Χαριλάου, νυν «Κλεάνθης Βικελίδης») μέτρησε 13 νίκες και 15 ισοπαλίες! Τρομερό σερί, τρομερό! Αλλά και η άμυνα καλά τα πάει, αφού δεν έχει δεχθεί τέρμα σε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα από τις 5 Αυγούστου του 2010 όταν είχε αναδειχθεί ισόπαλος (2-2) με την πολωνική Γιαγκελόνια (το περσινό γκολ από τη Μόλντε μπήκε στην παράταση)!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos