Από τις πιο εμβληματικές και μοναδικές ντρίμπλες!

29 Σεπτεμβρίου 2020 15:48

Πρόκειται για μια σημαντική προσωπικότητα του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου με εμπειρίες και περγαμηνές. Ως ποδοσφαιριστής είχε μια πλούσια καριέρα αγωνιζόμενος σε Βαλερένγκα, Λίλεστρομ,


Μπλάκμπερν, Ρέιντζερς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου βίωσε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και ειδικά το 1998-99, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» του σερ Άλεξ Φέργκουσον κατέκτησαν το τρεμπλ.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη Λιν τον Απρίλιο του 2005 και σε ηλικία 35 ετών. Εκτοτε πέρασε από Λίλεστρομ, Μπλάκμπερν, Λέγκια (κατακτώντας το πρωτάθλημα Πολωνίας το 2014), Βιντεότον, Στάμπαεκ και, πλέον… Ομόνοια.

Ο Χένινγκ Μπεργκ - περί ου ο λόγος – ήταν όντως ένας καλός αμυντικός. Αλλά μια στιγμή σε ένα ματς πριν από 20 χρόνια του… στιγμάτισε την καριέρα. Για πάντα.

To ημερολόγιο στο… livescore opap έγραφε 19 Απριλίου 2000 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Ολντ Τράφορντ» για τα προημιτελικά του Champions League, στη ρεβάνς του 0-0 της Μαδρίτης. Στο 52ο λεπτό ο Μπεργκ, κι ενώ η Ρεάλ προηγείται στο σκορ με 2-0, σπεύδει να ανακόψει τον Φερνάντο Ρεδόνδο, με τον Αργεντινό να τον… εκθέτει σε κάνει μια από τις πιο εμβληματικές και μοναδικές ντρίμπλες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο λατίνος χαφ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραούλ, ο οποίος όντως σκόραρε και οι Αγγλοι απλά μείωσαν στο τέλος. «Τι έχει αυτός ο τύπος στα παπούτσια του; Μαγνήτη;» απορούσε μετά τον αγώνα ο Φέργκιουσον.

Το αυτογκόλ του Ρόι Κιν στο 21’ έβαλε τις βάσεις, το πανέμορφο σουτ του Ραούλ στο 50’ ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε δύο λεπτά αργότερα από την εν λόγω ντρίμπλα πάνω. Ο Χένινγκ Μπεργκ είναι σήμερα, σε ενδιαφέρον ματς στην bet365 ποδοσφαιρο, τεχνικός της Ομόνοιας, η οποία εμφανώς δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos