Ο ορισμός του #mekathetropo στο Παγκόσμιο Συλλόγων

07 Φεβρουαρίου 2021 15:05

Oχι πως έχουν μετάσχει λίγες από τη χώρα της σε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, θεσμός που διαδέχθηκε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, αλλά η Τίγκρες έχει μια έξτρα πρόκληση απόψε – πλην του να προκριθεί.


Να γίνει η πρώτη βορειοαμερικανική ομάδα που θα μετάσχει στον τελικό. Πλην Ευρωπαίων και Λατινοαμερικάνων, δις εμφανίστηκαν αφρικάνικες κι άλλες τόσες ασιατικές ομάδες, στον τελικό. Ποτέ όμως μια μεξικάνικη ή μια αμερικάνικη, ρε παιδί μου, ΟΚ υπήρξαν φορές που το CONCACAF Champions League πήραν κάτι απίθανες – και παράλληλα το εισιτήριο για το Μουντιάλ Συλλόγων. Όπως το 20005 η Σαπρίσα από την Κόστα Ρίκα, γνωστή μηχανή παραγωγής παικτών για το ελληνικό πρωτάθλημα – Ρόναλντ Γκόμες προεξάρχοντος.

Βίβα Μέχικο λοιπόν, και ποια τα πεπραγμένα τους στο Παγκόσμιο Συλλόγων; Ουδέποτε σε τελικό, και έχουν αποκλειστεί, σε προημιτελικά ή ημιτελικά, με γκολ στις καθυστερήσεις, με συντριβές, στην παράταση, στα πέναλτι: με κάθε τρόπο! Ο λόγος για Κλαμπ Αμέρικα, Πατσούκα, Ατλάντε, Μοντερέι, Κρουζ Αζούλ, Σίβας Γουαδαλαχάρα.

H Τίγκρες έχει λοιπόν ραντεβού με τη δική της αλλά και με την… εθνική ιστορία, στον αποψινό ημιτελικό στην Ντόχα του Κατάρ ενάντια στην Παλμέιρας που, όπως και η εκάστοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, πέρασε «μπάι» (aka άνευ αγώνα) στα ημιτελικά. Η «βερδάο» νίκησε μια εβδομάδα πριν τη Σάντος στον τελικό του Copa Libertadores με γκολ στο… ’99 και από το πουθενά, σε ένα ματς-ύπνος στο «Μαρακανά», η UANL με 2-1 στον προημιτελικό τη νοτιοκορεάτικη, και με ελλείψεις, Ουλσάν, με δύο γκολ του αειθαλούς Γάλλου Ζινιάκ και σκορ διαμορφωμένο από το ημίχρονο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο σάιτ με προγνωστικά στοιχήματος koubanezos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos