Πώς άλλαξαν τα δεδομένα για την παραμονή του Χεζόνια

05 Απριλίου 2021 15:50

Ο Παναθηναϊκός διανύει χωρίς αμφιβολία τη δυσκολότερη σεζόν της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας του

Πάνε τριάντα χρόνια από την τελευταία φορά που η είσοδος στην οχτάδα δεν ήταν τουλάχιστον στόχος, πόσο μάλλον το μίνιμουμ για την πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Οι φίλοι της ομάδας δεν είχαν πολλά να περιμένουν. Μέχρι που στην Αθήνα έφτασε ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης σούπερ σταρ δηλώνει άρρωστος Παναθηναϊκός πολύ πριν φτάσει στην Αθήνα (το αποκάλυψε πρώτη φορά το 2016, όταν ακόμα αγωνιζόταν στο ΝΒΑ) και από το Φλεβάρη φοράει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Οταν πρωτοαποκτήθηκε, οι στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα θεωρούσαν πως στο τέλος της σεζόν θα έψαχνε για νέα μπασκετική στέγη, πιθανότατα σε κάποια από τις ομάδες που διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την κορυφή της Ευρωλίγκας. Στις αποδόσεις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα βρίσκονταν στα φαβορί, ενώ η παραμονή στον Παναθηναϊκό έπαιζε σε διψήφια ακόμα νούμερα.

Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μετά το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, τη νίκη στην παράταση επί της Ολίμπια Μιλάνο (όπου σημείωσε 17 πόντους και με δικό του σουτ έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο) ο Χεζόνια δήλωσε με σιγουριά ότι θέλει να μείνει και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Έτσι το ενδεχόμενο να τον δούμε να φοράει τα πράσινα και τη νέα σεζόν παίζει πια στο 1.45, ενώ η αποχώρησή του είναι στο 2.65.

Αυτό δεν ισχύει με κάποια από τα άλλα σημαντικά κομμάτια του παζλ του Παναθηναϊκού. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς παρουσιάζεται ως πιο πιθανό να αποχωρήσει, όπως και ο Ντίνος Μήτογλου, για τον οποίο ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο Ολυμπιακός. Οσο για τον αρχηγό του Τριφυλλιού (και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού), Ιωάννη Παπαπέτρου, οι αποδόσεις είναι στην παρούσα φάση μοιρασμένες.

Από εκεί και πέρα, ένα θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες είναι οι τεταμένες σχέσεις του Μάικ Τζέιμς με την ΤΣΣΚΑ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ίσως ο πιο πλήρης σκόρερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως ο χαρακτήρας του τον έχει κρατήσει πίσω. Πλέον είναι στα μαχαίρια με τον Δημήτρη Ιτούδη και έχει τεθεί εκτός ομάδας στους Μοσχοβίτες. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον λατρεύουν και είναι η αλήθεια ότι οι δύο θητείες του στην ομάδα ουδέποτε συνδέθηκαν ουσιαστικά με πειθαρχικά παραπτώματα. Ωστόσο, παρά τις θεωρητικά εύφορες συνθήκες, θεωρείται μάλλον δύσκολο (για οικονομικούς αλλά και αγωνιστικούς λόγους) να δελεαστεί στην παρούσα φάση ο Τζέιμς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos