Ντέρμπι χαρακτήρα για την Νάπολι

29 Ιανουαρίου 2023 14:55

Ο αγώνας Νάπολι – Ρόμα ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της SerieA, αλλά και συνολικά από το ποδοσφαιρικό κουπόνι της Κυριακής.

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι στα ύψηκαθώς οι Ναπολιτάνοι θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο και οι Ρωμαίοι να «πατήσουν» πιο γερά στην τετράδα. Μπορείτε να έχετε όλη την εμπειρία της αναμέτρησης σε στοιχημαν αγορές, καθώς η Νάπολιβρίσκεται στην πρώτη θέση και η Ρόμα ισοβαθμεί με Λάτσιο και Ίντερ στην 3η θέση.

Στον άλλον αγώνα που ξεχωρίσαμε από τους σημερινούς της SerieA, η Λάτσιο υποδέχεται την «προβληματική»Φιορεντίνα. Η γηπεδούχος προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Μίλαν και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Λογικά το έργο της θα είναι εύκολο απέναντι στην Φιορεντίνα που στα τελευταία ματς δείχνει ένα άσχημο πρόσωπο.

ΛΑΤΣΙΟΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με δύο γκολ ανά ημίχρονο η Λάτσιο συνέτριψε την Μίλαν με 4-0. Σκορ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει επακριβώς τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από την άλλη απόλυτα αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων. Ενώ ο αγώνας ήταν μοιρασμένος και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, οι παίκτες της Λάτσιο ήταν αυτοί που κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και να φτάσουν σε μια άνετη επικράτηση.

Νίκη που κρατά την Λάτσιο στην 3η θέση ισόβαθμη με Ίντερ και Ρόμα, αλλά κυρίως μειώνει την απόσταση από την δεύτερη Μίλαν στον ένα βαθμό. Με δεδομένο ότι δύσκολα κάποια από τις ομάδες θα μπορέσει να καλύψει την απόσταση που τους χωρίζει από την Νάπολι, όλες οι υπόλοιπες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αμυντικός Στέφαν Ράντου και ο επιθετικός Τσίρο Ιμπόμπιλε είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Στατιστικά Στοιχήματος:Τρία σερί N/G

 ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και γνώρισε την ήττα. Αυτή τη φορά από την Τορίνο στο «Αρτέμιο Φράνκι». Μπορεί η Φιορεντίνα να ήταν η ομάδα που κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και να δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η Τορίνο βρήκε το γκολ στο 33ο λεπτό και εκμεταλλεύτηκε την αφλογιστία των Βιόλα για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Φλωρεντία.

Όχι ότι είχε πολλές πιθανότητες να τερματίσει σε μια από τις πρώτες 7 θέσεις της βαθμολογίας και να δηλώσει συμμετοχή σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά η εικόνα της τις τελευταίες εβδομάδες είναι απογοητευτική το λιγότερο. Πλέον μόνη της φιλοδοξία μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν η πορεία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου. Ο αμυντικός Λούκας, Μαρτίνες, ο μέσος Γκαετάνο Καστροβίλι και οι επιθετικοί Αρτούρ Καμπράλ και Ρικάρντο Σοτίλ δεν θα ταξιδέψουν στην Ρώμη.

Στατιστικά Στοιχήματος:Τρία σερί N/G

ΠΡΟΤΑΣΗ: Δεν είναι ακριβώς στα καλύτερά της η Λάτσιο, αλλά η Φιορεντίνα δεν βλέπεται τελευταία. Και το βαθμολογικό κίνητρο είναι με την πλευρά της ομάδας της πρωτεύουσας, καθώς οι Τοσκανοί αν θέλουν να βγουν στην Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσουν το εισιτήριο από το Κύπελλο.

Να κερδίσει η Λάτσιο.

ΝΑΠΟΛΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα το σύνολο του Σπαλέτι πέρασε το εμπόδιο της Σαλερνιτάνα με 0-2. Πετυχαίνοντας το πρώτο της γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το δεύτερο λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου, οι Ναπολιτάνοι πήραν τους τρεις βαθμούς που σε συνδυασμό μες την ήττα της Μίλαν τους έδωσε μια διψήφια διαφορά από τους διώκτες τους. Ο αγώνας πάντως δεν είχε κάτι ιδιαίτερο ούτε από πλευράς θεάματος, αλλά ούτε και συγκινήσεις.

Μπορεί ο τίτλος του «πρωταθλητή χειμώνα» να ήρθε μάλλον εύκολα για την Νάπολι, αλλά έχουν ακόμη δρόμο μέχρι να καταφέρουν να σηκώσουν το «Σκουντέτο». Και ένα από τα εμπόδια προς αυτό είναι η σημερινή Ρόμα που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είναι «ομάδα Μουρίνιο». Μια νίκη σήμερα αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες κατάκτησης. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Στατιστικά Στοιχήματος:Τρία N/Gστους τέσσερις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος.

ΡΟΜΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αν και επέλεξε να παίξει πίσω από την μπάλα ήταν καλά οργανωμένη και δεν έδωσε πολλά περιθώρια στην Σπέτσια να την απειλήσει. Αντίθετα η ίδια ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και αποτελεσματική και μπόρεσε να αξιοποιήσει δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι έφυγε με ένα σημαντικό διπλό. Μάλιστα τα γκολ που πέτυχε ήταν σε κομβικό σημείο του αγώνα (45’ και 49’) μειώνοντας με αυτό τον τρόπο κάθε απόπειρα αντίδρασης από τους γηπεδούχους.

Αν εξαιρεθεί το ντέρμπι με την Μίλαν, η Ρόμα δεν δέχεται γκολ. Και γενικά δεν δίνει πολλά περιθώρια στους αντιπάλους της να την απειλήσουν. Προφανώς αυτό το σενάριο θα δούμε και σήμερα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά στις ομάδες που στο τέλος θα μοιραστούν τις συμμετοχές στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στατιστικά Στοιχήματος:Τέσσερις νίκες στους πέντε τελευταίους αγώνες, όλες χωρίς να δεχτεί γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η Νάπολι στην έδρα της δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Αλλά απέναντι στην σκληρή Ρόμα του Μουρίνιο ακόμη και αν επικρατήσει θα το κάνει πιο δύσκολα από όσο η απόδοση του άσου υπονοεί. Περιμένουμε ένα παιχνίδι που θα κυριαρχήσει η τακτική και δεν θα «ανοίξει».

Να σημειωθούν δύο ή λιγότερα γκολ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos