Stoiximan Super League 1: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

18 Σεπτεμβρίου 2023 10:39

Ντέρμπι με τα... όλα του στην Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό «κονταροχτυπήθηκαν» χωρίς να υπάρξει νικητής (1-1). Το παιχνίδι είχε τα πάντα. Γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, ένταση, καλό ρυθμό, σημαντικές ευκαιρίες και καταπληκτική ατμόσφαιρα. Η Ένωση πήρε... κεφάλι στο σκορ μετά από την καταπληκτική ενέργεια του Ρότα και το πλασέ του Πόνσε σε κενή εστία.

Πάντως πριν βγει το ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να φέρει στα ίσα το ματς με την κοντινή κεφαλιά του Ελ Καμπί από την απίθανη ενέργεια και την σέντρα ακριβείας του Ποντένσε. Στην επανάληψη παρά την προσπάθεια και των δύο ομάδων και ιδίως της ΑΕΚ να βρει γκολ νίκης, αυτό δεν συνέβη. Με την ισοπαλία στην Νέα Φιλαδέλφεια, σταμάτησε το νικηφόρο σερί για τον Ολυμπιακό αλλά παράλληλα έβγαλε χωρίς ήττα μια δύσκολη έδρα, ενώ από την άλλη η Ένωση (που έχει και ματς λιγότερο στο πρωτάθλημα) παραχώρησε την 2η ισοπαλία στο γήπεδό της.

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αήττητος με 10β (3 νίκες, 1 ισοπαλία) και ο Παναθηναϊκός τον ακολουθεί με 9β (σε 3 αγώνες).

Το... κλάσικο της Θεσσαλονίκης δεν είναι από αυτά που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. ΠΑΟΚ και Αρης έμειναν στο 0-0 με ελάχιστες φάσεις να είναι αυτές που... ξεσήκωσαν τον κόσμο. Ο Δικέφαλος είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια, ήταν καλύτερος από τον «αιώνιο» αντίπαλο του αλλά ως εκεί. Δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κουέστα κι όταν αυτό έγινε μια φορά με τον Ντεσπόντοφ, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR. Kάπως έτσι το πλεκτό δεν κουνήθηκε και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν δεν είχε νικητή, αλλά ούτε σκορ.

Στην Καισαριανή έγινε το ματς που θα μνημονεύεται πιθανότατα όλη την χρονιά! To παιχνίδι των δύο ομάδων που ανέβηκαν φέτος, ήταν ντέρμπι με τα όλα του έστω κι αν το πρώτο ημίχρονο άλλα έδειχνε. Στο ανακαινισμένο γήπεδο της Καισαριανής ο εντυπωσιακός Πανσερραϊκός φαινόταν πως θα πάρει... διά περιπάτου διπλό κόντρα στην Κηφισιά με το ευρύ 3-0 που διαμορφώθηκε μόλις στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν καταιγιστική και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην αντίστοιχη του Γιάννη Αναστασίου η οποία δεν είχε αρχή μέση και τέλος στο πρώτο μέρος.

Τα «λιοντάρια» βρήκαν νωρίς – νωρίς γκολ με τους Δεληγιαννίδη, Στάικο και Μπέργκστρομ, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χάγιεκ. Μια συνθήκη που άλλαξε πολλά στον αγώνα στην επανάληψη. Η Κηφισιά με αριθμητική υπεροχή έκανε το σκορ 3-2 και ζητούσε μια επική ανατροπή. Τελικά λίγο μετά το 2ο γκολ των γηπεδούχων, ο Πηλέας πέτυχε το 4ο τέρμα των Σερραίων και κάπως έτσι οι Μακεδόνες ένιωθαν πιο σίγουροι για το τρίποντο της νίκης! Τελικά λογάριαζαν χωρίς το θρίλερ των καθυστερήσεων. Με δύο γκολ στο 96' και στο 101΄ έγινε το απίστευτο 4-4 με την Κηφισιά να πετυχαίνει ενα... ποδοσφαιρικό θαύμα!

To... μενού της Κυριακής άνοιξε με ένα χορταστικό ορεκτικό επί αρκαδικού εδάφους. Στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Ηπειρώτες να προηγούνται δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν ισάριθμες. Ετσι τα πρώτα 45 λεπτά συν τις καθυστερήσεις έβαλαν την σφραγίδα τους σε ένα χορταστικό παιχνίδι που έληξε με 4 γκολ, αλλά χωρίς νικητή (2-2) παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας στην επανάληψη είχε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής είναι πως από τα έξι ματς που έγιναν τον Σαββατοκύριακο (την Δευτέρα παίζουν Ατρόμητος – Βόλος) μόνο στην αναμέτρηση του Αγρινίου υπήρξε νικητής.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1. Ολυμπιακός 10

2. Παναθηναϊκός 9
3. ΟΦΗ 7
4. ΠΑΟΚ 7
5. Λαμία 5
6. ΑΕΚ 5
7. ΠΑΣ Γιάννινα 5
8. Αστέρας Τρίπολης 4
9. Αρης 4
10. Κηφισιά 4
11. Πανσερραϊκός 3
12. Παναιτωλικός 2
13. Βόλος 1
14. Ατρόμητος 0
*ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και Βόλος έχουν ένα ματς λιγότερο.
** Ο Ατρόμητος έχει δύο ματς λιγότερα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5Η)

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
ΟΦΗ – Ατρόμητος (5.30μμ)
Πάνσερραϊκός – Λαμία (8μμ)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
Ολυμπιακός – Κηφισιά (5μμ)
Αρης – Παναιτωλικός (5.30μμ)
Βόλος – Αστέρας Τρίπολης (8μμ)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (8.30μμ)

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (9μμ)

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos