300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους: Ενισχύουν τα μπλόκα στις Εθνικές - Θα κλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα (βίντεο)

03 Δεκεμβρίου 2025 09:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΓΡΟΤΕΣ
  • ΜΠΛΟΚΑ
  • ΕΘΝΙΚΕΣ
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους: Ενισχύουν τα μπλόκα στις Εθνικές - Θα κλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα (βίντεο)

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι ζητούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα του κλάδου και εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από την Πολιτεία.

Τις τελευταίες ώρες τα μπλόκα που έχουν στήσει ανά την Ελλάδα ενισχύονται συνεχώς, ενώ κομβικής σημασίας είναι το μπλόκο που έχει προαναγγελθεί για σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στις Σέρρες. Όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της Δευτέρας, τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι της Τετάρτης (3/12) στη διασταύρωση του Σιδηροκάστρου, στον κόμβο του Λευκώνα, και από εκεί θα κατευθυνθούν προς τον Προμαχώνα.


Μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και τελωνεία
Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, πάνω από 1.500 τρακτέρ έχουν παραταχθεί, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ομοίως, στον Ε65 Καλαμπάκας-Αθηνών περισσότερα από 1.500 τρακτέρ παραμένουν στο δρόμο, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από παρακαμπτήριες οδούς.

agrotess

Την ίδια ώρα, στη Νίκαια Λάρισας έχουν συγκεντρωθεί 300 τρακτέρ και 150 μηχανήματα κτηνοτρόφων, ενώ στον κόμβο Καλπακίου στην Ήπειρο, κρίσιμο για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων προς το τελωνείο της Κακαβιάς, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει επαναλαμβανόμενα μπλόκα στον δρόμο.

Σημαντική είναι και η κινητοποίηση στα τελωνεία Ευζώνων και Κήπων, με αποκλεισμό για φορτηγά και εμπορικά οχήματα, ενώ επιτρέπεται η διέλευση μόνο ελαφρών οχημάτων. Στον Έβρο, οι αγρότες από Σουφλί, Κεντρικό και Νότιο Έβρο συγκεντρώθηκαν χθες με περισσότερα από 200 τρακτέρ, με ανοιχτή πρόσκληση σε συναδέλφους από Ξάνθη, Κομοτηνή και Βόρειο Έβρο να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Παράλληλα, στο μπλόκο των Μαλγάρων έχουν ήδη παραταχθεί περισσότερα από 200 τρακτέρ, ενώ τον πλήρη συντονισμό των ενεργειών και τον καθορισμό του τρόπου κινητοποίησής τους αποφάσισαν, σε σύσκεψη που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας τους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

bloko23

Ενισχύονται τις επόμενες ημέρες τα μπλόκα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι την Πέμπτη (4/12) δυνάμεις από το μπλόκο που στήθηκε χθες στη διασταύρωση του κάθετου άξονα Κοζάνης-Φλώρινας, τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, θα κινηθούν προς το τελωνείο της Νίκης στα σύνορα Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, με στόχο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του.

Στο μπλόκο του Ε65 παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας, το οποίο ενισχύεται και με τρακτέρ, τόσο από άλλα χωριά του νομού Καρδίτσας, όσο και από γειτονικούς νομούς. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, στο δημοτικό σχολείο Ματαράγκας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή, συλλαλητήριο - διαμαρτυρία των αγροτών έξω από το δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας, όπου δικάζονται αγρότες για περσινές κινητοποιήσεις, ενώ συμπαράσταση θα υπάρξει και αύριο στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας.

Επιπλέον, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι από Γρεβενά, Κοζάνη και Καστοριά θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στην Μπάρα Σιάτιστας επί της Εγνατίας Οδού, προχωρώντας στη δημιουργία κοινού μπλόκου.

Σήμερα αναμένεται να ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις και στην Κρήτη, ενώ την Πέμπτη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων θα κάνει συνέλευση.

agrotes intime

Μπλόκα αγροτών / Φωτογραφία: INTIME
Αγρότες έχυσαν γάλα μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
Χθες, στη Λάρισα, κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικές κινήσεις, ρίχνοντας γάλα, άχυρο και καλαμπόκι μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, για να αναδείξουν τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, όπως οι επιπτώσεις από την ευλογιά.

gala

Οι ενέργειες αυτές συνοδεύτηκαν από δυναμική παρουσία αγροτικών οχημάτων και κορναρίσματα, στέλνοντας μήνυμα αγανάκτησης.

gala2

Συμπαράσταση από αυτοκινητιστές
Στις κινητοποιήσεις έχουν ενταχθεί αυτοκινητιστές με φορτηγά, ιδιοκτήτες ταξί που πραγματοποιούν από χθες απεργία, ενώ υποστήριξη παρέχουν και εργατικά σωματεία, μεταξύ των οποίων και αυτό των ιδιωτικών υπαλλήλων στον κλάδο τροφίμων. Οι αγρότες σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις δράσεις τους, με νέα ραντεβού για κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών, ενώ παράλληλα παρακολουθούνται οι εξελίξεις για τις δίκες αγροτών σε Λάρισα και Καρδίτσα.

Τα αιτήματα των αγροτών
Οι αγρότες ζητούν άμεσες λύσεις στα χρόνια προβλήματα του κλάδου, όπως η οικονομική στήριξη και η αντιμετώπιση της ευλογιάς, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει τις πρακτικές εκφοβισμού και να δώσει απτά αποτελέσματα» στα δίκαια αιτήματά τους.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες, με ενίσχυση των μπλόκων και διεύρυνση της συμμετοχής από νέους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις Αρχές, καθώς οι αποκλεισμοί προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην κυκλοφορία και στη μεταφορά εμπορευμάτων.

Ενισχύονται και σήμερα τα μπλόκα των αγροτών / Φωτογραφία EUROKINISSI
iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πληρωμές 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 αγρότες αλλά και ανακτήσεις 14 εκατ. ευρώ λόγω χρεών
  • Δεσμεύονται οι λογαριασμοί 12 αγροτών για παράνομες επιδοτήσεις - Ανάμεσά τους αγροτοσυνδικαλιστής
  • Προσέρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες για το ραντεβού με τον Μητσοτάκη
  • Μητσοτάκης για την επίσημη ένταξη της πρώτης φρεγάτας Belharra στο Πολεμικό μας Ναυτικό και τον διάλογο με τους αγρότες
  • Τη Δευτέρα το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες- Αποχωρούν τα τρακτέρ από Δευτέρα στα Πράσινα Φανάρια (βίντεο)
  • Γκρίζα σύννεφα φέρνει η Mercosur - Μήπως πρόκειται για θετική εξέλιξη για τους έλληνες αγρότες;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Εντοπίστηκε από αστυνομικούς τ...
Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για -... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Σειρήνων Αναγγελιών και Έγκαιρης Ειδοποίησης για την Πολιτική Προστασία

Δήμος Πάρου: Εγκατάσταση Ηλεκτρονικ...

22 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτηση της Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά (βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτη...

27 Ιανουαρίου 2026
Νάξος: Ξεκίνησε η διάθεση ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για το 2026

Νάξος: Ξεκίνησε η διάθεση ειδών από...

27 Ιανουαρίου 2026
«Βιολάντα»: Τα αίτια της έκρηξης στο εργοστάσιο αναζητούν οι Αρχές – Θρήνος για τα θύματα (βίντεο)

«Βιολάντα»: Τα αίτια της έκρηξης στ...

27 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ