300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία έξω από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα - Καλά στην υγεία τους οι 24 ναυτικοί (βίντεο)

14 Μαρτίου 2026 12:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ
  • ΧΤΥΠΗΜΑ
  • ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία έξω από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα - Καλά στην υγεία τους οι 24 ναυτικοί (βίντεο)

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Ανακοίνωση εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Maran Tankers» που έχει στον στόλο της το δεξαμενόπλοιο Maran Homer που χτυπήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Μαρτίου, στην Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Νοβοροσίσκ.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει την επίθεση και την ίδια στιγμή καθησυχάζει για την ασφάλεια του πληρώματος, τονίζοντας πως οι ζημιές είναι περιορισμένες και το πλοίο έχει ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η ανακοίνωση της εταιρείας
«Η Maran Tankers Management Inc., διαχειρίστρια εταιρεία του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου MARAN HOMER (IMO No. 9761372), αναφέρει πως σήμερα, 14 Μαρτίου, περί τις 04:35 τοπική ώρα (01:35 GMT) και ενώ το πλοίο έπλεε εκτός ρωσικών χωρικών υδάτων, αναμένοντας εντολή να εισέλθει στο Caspian Pipeline Consortium (CPC) Terminal στο Novorossiysk της Ρωσίας, όπου θα παραλάμβανε φορτίο καζακικού αργού πετρελαίου, χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το πλήρωμα είναι ασφαλές. Σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο κατάστρωμα και στον εξοπλισμό καταστρώματος του πλοίου. Το δεξαμενόπλοιο ήταν άφορτο και δεν υπάρχει περιβαλλοντική ρύπανση. Έχει ήδη αποπλεύσει από το Novorossiysk».

{https://exchange.glomex.com/video/v-dh2fbaws7709?integrationId=eexbs17m2ojdwi7}

Η αποκάλυψη Κικίλια
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας καθώς ανέφερε πως χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Νοβοροσίσκ ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ ανησυχητική». Το πλοίο είναι συμφερόντων της Μαρίας Αγγελικούση και ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas Maritime. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο από την Chevron.

Ο Yπουργός εξέφρασε έντονη ανησυχία για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι το πλήγμα ενδέχεται να συνδέεται με πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τη μερική απελευθέρωση του ρωσικού πετρελαίου. Όπως δήλωσε, οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης διερευνώνται, καθώς παραμένει ασαφές εάν το πλοίο επλήγη από πύραυλο ή από drone.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 24μελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, ενώ μεταξύ των ναυτικών βρίσκονται και 10 Έλληνες. Το πλοίο υπέστη περιορισμένες υλικές ζημιές. Είχε ναυλωθεί από την Chevron, είχε αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και, κατά τον χρόνο της επίθεσης, δεν μετέφερε φορτίο.

Έντονη διαμαρτυρία για το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο
Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε έντονη διαμαρτυρία σε όλα τα αρμόδια διεθνή φόρα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη στοχοποίηση ελληνικών πλοίων». Όπως τόνισε, η ναυτιλία θα πρέπει να παραμένει εκτός γεωπολιτικών συγκρούσεων, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την παγκόσμια ναυτιλία δεν μπορεί να υπάρξει εμπόριο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής κανένας Έλληνας ναυτικός δεν έχει ζητήσει να αποχωρήσει από την εμπόλεμη ζώνη. Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοιο αίτημα, όπως διευκρίνισε, λειτουργεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός για την άμεση επιστροφή τους. «Βλέπω ψυχραιμία και επαγγελματισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του και για τα 10 πλοία με ελληνική σημαία και τα 130 ελληνόκτητα στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε Παρά την ένταση, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους καπετάνιους μέσω του Θαλάμου Επιχειρήσεων και, αν και επικρατεί ψυχραιμία, υπάρχει αυτοματοποιημένος μηχανισμός επαναπατρισμού σε περίπτωση που κάποιος ναυτικός το αιτηθεί.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dh2b1r2ng7ex?integrationId=eexbs17m2ojdwi7}

Βασίλης Κικίλιας: Οι δηλώσεις
Ο Υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε σε εμφάνισή του στην ΕΡΤ:

«Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχαμε ένα χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία έξω από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, δεξαμενόπλοιο το οποίο είναι με ελληνική σημαία, 24 ναυτικοί, οι 10 Έλληνες, καλά στην υγεία τους, ναυλωμένο από τη Chevron.

Εικάζεται ότι το χτύπημα αυτό είναι στα πλαίσια της πίεσης την οποία βάζουν χώρες στην περιοχή, και σχετίζεται ίσως και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν να επιτραπεί μερικώς στο ρωσικό πετρέλαιο η διακίνηση του για ένα μήνα. Έχω ενημερώσει τον κύριο πρωθυπουργό, ενημέρωσα και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Εκεί που πιστεύουμε ότι υπάρχει το θέμα και το πρόβλημα, θα διαμαρτυρηθούμε εντόνως και θα κάνουμε όλες αυτές τις κινήσεις και στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όπου πρέπει, καθότι θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη, πολύ επικίνδυνη η στοχοποίηση των πλοίων μας με ελληνική σημαία, αλλά και των Ελλήνων των πλοίων τα οποία είναι νομίμως μισθωμένα ναυλωμένα και οι Έλληνες ναυτικοί και η ναυτιλία προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της, θα έπρεπε κανονικά να είναι έξω από κάθε συμφέρον πολιτικό ή αν θέλετε σίγουρα έξω από τη σύρραξη την πολεμική».

(πηγή κεντρικής φωτογραφίας maritimeoptima.com)

newsbreak.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Περσικός κόλπος: Νέες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, τα δυο ελληνικών συμφερόντων - Στα $100 το πετρέλαιο (βίντεο)
  • Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία πλοία που χτυπήθηκαν στα Στενά του Ορμούζ (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνω...
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Πάρο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Πά...

10 Μαρτίου 2026
Πάρος: Γάτα έμεινε εγκλωβισμένη σε φοίνικα για 10 μέρες -  Την διέσωσε ο Niaz (βίντεο)

Πάρος: Γάτα έμεινε εγκλωβισμένη σε...

10 Μαρτίου 2026
Πάρος: «Ζουμ» στο γάμο Αθηνάς Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα στο νησί - Αποκλειστικά πλάνα της τοποθεσίας (Βίντεο)

Πάρος: «Ζουμ» στο γάμο Αθηνάς Οικον...

12 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία έξω από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα - Καλά στην υγεία τους οι 24 ναυτικοί (βίντεο)

Χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία...

14 Μαρτίου 2026
Aπάτη: Προσοχή σε sms με δήθεν απλήρωτα πρόστιμα της τροχαίας

Aπάτη: Προσοχή σε sms με δήθεν απλή...

14 Μαρτίου 2026
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν και διακινούσαν κάνναβη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τ...

14 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ