Δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου στους αιθέρες

07 Φεβρουαρίου 2015 16:21

Ενα... εστιατόριο θα ίπταται το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου στον αττικό ουρανό... και θα προσφέρει την πιο... γευστική θέα σε εκείνους που θα επιλέξουν ένα ρομαντικό δείπνο την ημέρα των ερωτευμένων σε ύψος 50 μέτρων από την Τεχνόπολη...

Το κόστος για ένα πλήρες δείπνο ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά άτομο και ήδη η πτήση των 21:30 της πρώτης ημέρας είναι sold out. Το ανέβασμα και το κατέβασμα πραγματοποιείται άμεσα και γρήγορα μέσα σε 1 λ

Το Dinner in the Sky αναλαμβάνει να στέλνει στα... ουράνια κάθε βράδυ τους τυχερούς... επιβάτες, καθώς υπόσχεται ότι θα τους απογειώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά...

Μια ειδική πλατφόρμα, η οποία φθάνει στα μέσα της εβδομάδας για να γίνουν και οι απαιτούμενες δοκιμές, με ένα τραπέζι για 22 άτομα, θα ανυψώνεται με τη βοήθεια γερανού 50 μέτρα πάνω από την Τεχνόπολη στο Γκάζι και η θέα της Ακρόπολης αλλά και όλης της Αθήνας θα... ανοίγει την όρεξη σε όσους επιλέξουν αυτό το εστιατόριο.

Το σίγουρο είναι, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος, ότι όποιος ανέβει στο εστιατόριο θα... χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του με απόλυτη ασφάλεια. Το Dinner in the Sky έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων.

Οι υπεύθυνοι του αιωρούμενου εστιατορίου τονίζουν ότι όποιος το επιλέξει θα δειπνήσει με απόλυτη ασφάλεια. Το εγχείρημα έχει ήδη παρουσία σε 45 χώρες του κόσμου και πλέον κάνει πρεμιέρα και στην Αθήνα

Η TUV Rheinland έχει πιστοποιήσει όλα τα στάδια κατασκευής, ενώ έχοντας παρουσία σε πάρα πολλές χώρες έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις χώρες. Ολα τα συστήματα τα χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ τα καθίσματα τύπου bucket φέρουν ιμάντες ασφαλείας τεσσάρων σημείων.

Η πρώτη επίσημη... πτήση θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου και για τους πρώτους δύο μήνες, σύμφωνα με τους διοργανωτές που μίλησαν στο «Εθνος», η... απογείωση θα πραγματοποιείται κάθε βράδυ από τον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το ταξίδι του πρώτου αιωρούμενου εστιατορίου ξεκίνησε πριν από μία οκταετία στο Βέλγιο και μέχρι σήμερα έχει βρεθεί σε 45 χώρες του κόσμου. Ρώμη, Παρίσι, Λας Βέγκας, Βρυξέλλες, Μπρατισλάβα, Ντουμπάι, Νότια Αφρική, Βουδαπέστη, Δουβλίνο, Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη, Τορόντο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Ελσίνκι, Σόφια, Μαγιόρκα, Πορτογαλία, Εδιμβούργο είναι μόνο κάποιες από τις περιοχές που το Dinner in the Sky κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ το περιοδικό «Forbes» το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στα 10 πιο ασυνήθιστα εστιατόρια στον κόσμο.

Σε αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο θα βρίσκονται 22 άτομα τη φορά απολαμβάνοντας πιάτα υψηλής γαστρονομίας και τη μαγευτική θέα της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, το πλήρες δείπνο περιλαμβάνει 4 πιάτα, κρασί και επιδόρπιο.

Στον κεντρικό -κενό- χώρο του τραπεζιού θα υπάρχει προσωπικό 3 ατόμων το οποίο θα φροντίζει για το σέρβις αλλά και την ολοκλήρωση της παρασκευής των γευστικών προτάσεων του σεφ. Οσον αφορά τον πρώτο καιρό, στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιούνται δύο δείπνα, το ένα στις 19.30 και το άλλο στις 21.30, με διάρκεια μιάμισης ώρα το καθένα. Οπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, στόχος είναι οι 5... πτήσεις την ημέρα για πρωινό, brunch, γεύμα, δείπνο και κοκτέιλ.

Οσοι επιθυμούν να δειπνήσουν στα... σύννεφα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το μενού στο site του Dinner in the Sky όπου και θα μπορούν να κάνουν την κράτησή τους on line μέσω ηλεκτρονικής προπληρωμής. Το κόστος για ένα πλήρες δείπνο ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά άτομο και ήδη η πτήση των 21:30 της πρώτης ημέρας είναι sold out και τείνει να κλείσει και αυτή των 19:30.

Οσο για τις καιρικές συνθήκες... δεν πρέπει να σας ανησυχούν... Σε ένα τόσο μεγάλο ύψος και αιωρούμενοι από έναν γερανό, εύγλωττα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι γίνεται σε περίπτωση βροχής, κρύου ή αέρα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εταιρεία, η πλατφόρμα προστατεύεται από μια μεγάλη τέντα και παρέχει προστασία σε περίπτωση βροχής, ενώ υπάρχουν θερμάστρες που ζεσταίνουν τους επισκέπτες. Σε συνθήκες εξαιρετικά δυνατών ανέμων το τραπέζι μπορεί να ανυψωθεί σε λιγότερα μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στον αέρα με συνθήκες έως και 10 μποφόρ.

Πάντως όποιος επιλέξει να δειπνήσει σε αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο θα απολαύσει μια πανοραμική θέα, καθώς τα καθίσματα του Dinner in the Sky περιστρέφονται κατά 90 μοίρες αριστερά και δεξιά προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες αλλά και διευκολύνοντας και την επικοινωνία των συνδαιτυμόνων...

Μπορεί να μην υπάρχει περιορισμός ηλικίας για όποιον θέλει να απολαύσει το φαγητό του, αλλά μπαίνει όριο... ύψους... Δεν μπορεί να φιλοξενηθούν άτομα με ύψος μικρότερο από 1,50 μέτρο.

Το ανέβασμα και το κατέβασμα πραγματοποιείται άμεσα και γρήγορα μέσα σε 1 λεπτό και μπορεί να υπάρξει διάλειμμα κατά τη διάρκεια του δείπνου αν παραστεί μια... ανάγκη, ενώ πριν και μετά το δείπνο στους ουρανούς οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής στην Τεχνόπολη.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πλάνο για εναέρια γεύματα και σε άλλες πόλεις

Στη θέση όπου βρίσκεται το αεριοφυλάκιο στην πίσω πλευρά της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι θα στηθεί στο τέλος της εβδομάδας ο γερανός που θα χειρίζεται την πλατφόρμα στην οποία θα βρίσκεται το... ιπτάμενο εστιατόριο που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών.

Το extreme εστιατόριο που υπόσχεται εκτός από εκπληκτική θέα και γαστριμαργικά ταξίδια απευθύνεται εκτός από ιδιώτες και σε εταιρείες για τις εκδηλώσεις τους ή τις παρουσιάσεις τους και προσφέρει μια άλλη προοπτική σε συνεντεύξεις Τύπου και media event, product launches και εταιρικές δράσεις επικοινωνίας.

Μπορεί ακόμη το dinner in the sky να μην έχει... απογειωθεί αλλά το πλάνο για τους επόμενους μήνες είναι ήδη στα σκαριά.

Το καλοκαίρι

Μετά την τουλάχιστον δίμηνη παραμονή του στο Γκάζι δεν αποκλείεται για την καλοκαιρινή περίοδο να μετακινηθεί προς την παραλία ή σε κάποιο νησί. Μία από τις ιδέες που υπάρχει και συγκαταλέγεται στις περιοχές που ενδιαφέρουν το dinner in the sky είναι και η συμπρωτεύουσα... Η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι ένας από τους επόμενους σταθμούς καθώς η ευελιξία της μετακίνησης του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας dinner in the sky. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος αρκεί να υπάρχει ένας κενός χώρος 30x15 μέτρων ώστε να χωράει τόσο η πλατφόρμα όσο και ο γερανός που την... απογειώνει.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos