×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Στον αέρα η λειτουργία των Κέντρων Υγείας-Λειτουργικό χάος

08 Μαρτίου 2015 09:36

«Λειτουργικό χάος» σε πολλά Κέντρα Υγείας λόγω της αποσύνδεσής τους από τα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο ΠΕΔΥ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων, κάνοντας λόγο για διοικητικές πράξεις που έγιναν χωρίς προετοιμασία, με αποτέλεσμα «σήμερα η λειτουργία των Κέντρων Υγείας να είναι στον αέρα».

Οπως αναφέρουν εργαζόμενοι σε Κέντρα Υγείας, νοσηλευτές καλούνται να κάνουν έρευνα αγοράς για προμήθειες υλικών χωρίς προγραμματισμό, ζητείται από διοικητικούς υπαλλήλους των Κέντρων Υγείας να υπολογίζουν το ποσοστό ανθυγιεινού επιδόματος, ενώ συμβάσεις καταργούνται ή αναθεωρούνται. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έχει ζητήσει την αναστολή ή ακύρωση του νόμου λειτουργικής διασύνδεσης με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ωστόσο ακόμα δεν έχει δοθεί λύση, και όπως τονίζει «το λειτουργικό χάος συνεχίζεται». Από τις αρχές του έτους, οι λειτουργικές δαπάνες των Κέντρων Υγείας μεταφέρθηκαν στις ΥΠΕ και, όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, «παρότι μεσολάβησαν οκτώ μήνες από την ψήφιση του νόμου για το ΠΕΔΥ έως τη μεταφορά, δεν έγινε καμία προετοιμασία υποδοχής από τις διοικήσεις των περιφερειών», με αποτέλεσμα σήμερα «πολλά Κ.Υ. να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά είδη, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό». Κατά την ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι με δική τους πρωτοβουλία απευθύνονται για προμήθειες ακόμα και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και στην Εκκλησία.

«Ζητείται από ομάδες υπαλλήλων να κάνουν έρευνα αγοράς για υλικά, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη γνώση, οργανωμένο γραφείο προμηθειών όπως του νοσοκομείου, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να θεωρηθεί ότι διαπλέκονται», αναφέρουν σε υπόμνημά τους προς την αρμόδια ΥΠΕ οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης. Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι «χωρίς να υπάρχει τμήμα μισθοδοσίας, ζητούν από τα διοικητικά γραφεία των Κ.Υ. να υπολογίζουν το ποσοστό ανθυγιεινού επιδόματος που αναλογεί σε κάθε υπάλληλο», αλλά δεν είναι και σαφές σε ποια διεύθυνση της Υγειονομικής Περιφέρειας θα αποστέλλονται τα προγράμματα εργασίας των υπαλλήλων και οι άδειες, ενώ «μπάχαλο» έχει δημιουργηθεί με τη συντήρηση του ασθενοφόρου. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Λάρισας προειδοποιούν ότι «αν συνεχιστεί η τραγικά απερίγραπτη κατάσταση, η λειτουργία των Κ.Υ. θα καταρρεύσει».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos