Παραμένει υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

01 Απριλίου 2015 11:47

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη για τρίτη ημέρα κατάληψη αντιεξουσιαστών στο κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ανέφεραν ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια: «Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος».
Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα ανάλογο εκείνο των καταληψιών της πρυτανείας, δηλαδή την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').
Η αστυνομία δεν έχει πάρει απόφαση για επέμβαση στην Πρυτανεία και χθες συνέλαβε 8 άτομα εκ των οποίων ο ένας έχει κατηγορηθεί για εμπρησμό.
Κατάληψη από 20 περίπου αντιεξουσιαστές που κάνουν αγώνα συμπαράστασης για τους απεργούς πείνας και για την κατάργηση των φυλακών έγινε και στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δήμαρχος, Σταύρος Τσουλάκης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos