×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Θρήνος και οργή για τη Μαρία, αμετανόητος ο δολοφόνος

12 Απριλίου 2013 11:51

«Με απέρριψε και με προσέβαλε». Κυνικός και αμετανόητος, ο 25χρονος Δημήτρης Ζώης, δράστης της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης σπουδάστριας Μαρίας Γεωργάκη στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε.

Μιλώντας στους αστυνομικούς κατά το στάδιο της προανάκρισης, απέδωσε τη φρικιαστική πράξη του στην άρνηση της κοπέλας να υποκύψει στο πολύμηνο «πρέσινγκ» που της έκανε.

Η λέξη «συγνώμη» δεν ακούστηκε ποτέ από το στόμα του, ενώ για ακατανόητους λόγους ρωτάει συνεχώς για την κατάσταση της υγείας της Μαρίας, παρόλο που γνωρίζει καλά πως είχε υποκύψει στα βαριά τραύματα που της προκάλεσε πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο.

Αγανακτισμένοι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί της κοπέλας συγκεντρώθηκαν χθες από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ηγουμενίτσας, περιμένοντας τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα.

Υπό τον φόβο λιντσαρίσματος, αποφασίστηκε να μεταβούν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας για την άσκηση της ποινικής δίωξης και την απολογία του 25χρονου, όπως και έγινε.

Οι συγκεντρωμένοι μετακινήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, επιχειρώντας να εισβάλουν σ' αυτό, χωρίς να το καταφέρουν. Ο Δημήτρης Ζώης δεν είχε απολογηθεί μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς κανένας δικηγόρος δεν δεχόταν να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Ενα λουλούδι

Με δάκρυα στα μάτια και ένα απέραντο «γιατί» στα βουβά τους πρόσωπα, φίλοι και συμμαθητές της Μαρίας Γεωργάκη πήγαιναν χθες στο σημείο της δολοφονίας για να αποθέσουν ένα λουλούδι και ένα αντίο γραμμένο σε χαρτί. Το απόγευμα, σε κλίμα ανείπωτης οδύνης και θυμού, τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Γαρδίκι Θεσπρωτίας.

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα και στο Διαδίκτυο, με πολλούς φίλους της 20χρονης να αναρτούν τη δική της φωτογραφία στα προσωπικά τους προφίλ στο Facebook. Σοκ και ανατριχίλα προκάλεσε σε πολλούς ένα τραγούδι με τίτλο «Ενα δίκοπο μαχαίρι - Μάνα ηρέμησα», που φαίνεται πως ανάρτησε -θαρρείς προφητικά- η ίδια στο προφίλ της μία ημέρα πριν από τη δολοφονία.

Περιγραφές για τον 25χρονο - Ηταν ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής

Ανθρωποι που γνωρίζουν τον 25χρονο κτηνοτρόφο τον περιγράφουν ως τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής. Με θηριώδη σωματική διάπλαση, απειλούσε και χειροδικούσε σε βάρος όποιου δεν του άρεσε και είχε εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις ξυλοδαρμού, παρόλο που δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Ατομα που συναναστρέφονταν τον ίδιο αλλά και την 20χρονη σπουδάστρια αναφέρουν πως δεν είχαν κάποιο δεσμό, αλλά ο 25χρονος την «πολιορκούσε» το τελευταίο εξάμηνο, ενοχλώντας τη συνεχώς.

Το μεσημέρι της Τετάρτης την πλησίασε σε κεντρική καφετέρια των Φιλιατών, όπου βρισκόταν με την παρέα της, και της ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο. Εκείνη αρνήθηκε, αλλά αυτός δεν το έβαλε κάτω, ζητώντας της ραντεβού το ίδιο απόγευμα. Προσβλήθηκε όταν του απάντησε πως θα βγει με το αγόρι της. Λίγο μετά, στον δρόμο έξω από το γυμναστήριο, την πλησίασε με ένα μαχαίρι και την κατακρεούργησε κυριολεκτικά, με απανωτά μανιώδη χτυπήματα στον λαιμό, στο στήθος και στην κοιλιά.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos