Εξι τραυματίες σε φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

08 Μαϊος 2015 11:20

Εξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, με την κατάσταση δύο εξ αυτών να κρίνεται κρίσιμη, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή. Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρ΄ ότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί. Οι δύο πιο σοβαρά τραυματισμένοι βρίσκονται διασωληνωμένοι στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, ενώ η κατάσταση της υγείας των άλλων τεσσάρων, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται στο «Αττικό» κρίνεται λιγότερο σοβαρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» (ρεπορτάζ Χρήστος Κολώνας) το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ήταν κλειστό καθώς πραγματοποιούνταν εργασίες στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής συντήρησης, με αποτέλεσμα στο χώρο εκείνη τη στιγμή να υπήρχε μόνο εξωτερικό συνεργείο και όχι το σύνολο των εργαζομένων των ΕΛΠΕ.

 

Τη στιγμή που γίνονταν εργασίες στη μονάδα παραγωγής «Καταλυτικής Αναμόρφωσης», σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε καύσιμη ύλη με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και μετά από 10 λεπτά να σημειωθεί έκρηξη.

Εξι τραυματίες σε φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου
Η καθυστέρηση στη εκδήλωση της έκρηξης κρίνεται ως ευτυχές γεγονός καθώς αν είχε σημειωθεί αμέσως μετά την φωτιά, οι συνέπειες ίσως ήταν πολύ χειρότερες.

Σχετικά με την προέλευση των τραυματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους έξι τραυματίες οι τέσσερις είναι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και οι δύο σε εργολαβικές εταιρείες.
Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί πλέον σε ασφαλή σημεία, οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική των ΕΠΕ, χωρίς την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ωστόσο είχε σπεύσει στο σημείο από νωρίς με επτά οχήματα.
Λόγω της φωτιάς έχει κλείσει η περιφερειακή Αιγάλεω, και επικρατεί μποτιλιάρισμα από Περιστέρι προς διυλιστήρια Ασπροπύργου.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos