×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αυξημένη, σε σχέση με πέρυσι, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

02 Μαϊος 2013 13:38

«Τα πλοία λύνουν κάβους για τις άγιες ημέρες του Πάσχα και οι Λιμενικές Αρχές έχουν διασφαλίσει την ομαλότητα στη θαλάσσια κυκλοφορία σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Η επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 25% και περίπου κατά 40% στα αυτοκίνητα και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης επισκεπτόμενος σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το πρωί (02-05-2013) το Λιμάνι του Πειραιά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο παρουσία του Γ.Γ. του ΥΝΑ Α.Μπούσιου και του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχου Δ.Μπαντιά.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι «έχουμε διασφαλίσει ότι και στην επιστροφή δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» παρά τις κάποιες μικρές καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί αυτές τις ημέρες, αλλά έχουν αποκατασταθεί.

Ο κ.Κωστής Μουσουρούλης ευχήθηκε «σε όλους τους ταξιδιώτες, στα πληρώματα και στις εταιρίες, ύστερα από ένα πολύ δύσκολο Χειμώνα, αυτή η πολύ θετική εξέλιξη στην κίνηση να είναι η απαρχή για μία καλή πορεία μέσα σε αυτή την χρονιά. Εύχομαι επίσης σε όλους καλό Πάσχα, Υγεία, Αγάπη και Καλή Ανάσταση»

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτριος Μπαντιάς τόνισε ότι «η διακίνηση όλων των επιβατών είναι ομαλή και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ενώ έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας. Από τις μέχρι στιγμής αναφορές που έχω, όλα κυλούν φυσιολογικά παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 25% στους επιβάτες και περίπου κατά 40% στα οχήματα. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους επιβάτες και τα πληρώματα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.»

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πέρυσι από την Παρασκευή μέχρι και την Μεγ.Τετάρτη απέπλευσαν από το Λιμάνι του Πειραιά 56.608 επιβάτες, 7.213 αυτοκίνητα και 2.636 φορτηγά ενώ φέτος 77.600 επιβάτες, 10.828 αυτοκίνητα και 3.174 φορτηγά. Συνολικά παρατηρείται μια αύξηση της κίνησης κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos