Για την πολιτιστική κληρονομιά το θέμα στη Νεοελληνική Γλώσσα

18 Μαϊος 2015 10:56

Στην προστασία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αφορά το σημερινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το μάθημα με το οποίο «άνοιξαν» σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους 105.000 υποψηφίους που διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το θέμα βασίζεται σε κείμενο του καθηγητή Αρχαιολογίας, Βασίλη Λαμπρινουδάκη «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης», ενώ ζητάται από τους μαθητές να γράψουν μια ομιλία με θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», όπου θα εκθέτουν τις απόψεις τους σχετικά α) με τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά.

Για πολλούς, το θέμα αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Το θέμα έχει αναρτηθεί ολόκληρο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos