Αγρια δολοφονία Ελληνοαμερικανών - Σοκ στην ομογένεια

20 Μαϊος 2015 15:01

Σοκ έχει προκαλέσει στην ομογένεια αλλά και σ' όλη την Ουάσιγκτον η άγρια δολοφονία της οικογένειας του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου μέσα στο σπίτι τους στο Αρλινγκτον, βορειοδυτικά της Ουάσιγκτον, περιοχή όπου βρίσκεται και το σπίτι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Αγνωστοι έσφαξαν τον 46χρονο επιχειρηματία, που κατείχε διευθυντική θέση στην κατασκευαστική εταιρεία American Iron Works, τη 47χρονη σύζυγό του, Εϊμι, τον 10χρονο γιο του ζευγαριού, Φίλιπ, και την 57χρονη οικιακή βοηθό, Βεραλίσια Φιγκερόα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Από το σπίτι έλειπαν οι δύο μεγαλύτερες κόρες του ζευγαριού, Αμπιγκέιλ και Κατερίνα, ηλικιών 19 και 16, καθώς διαμένουν σε οικοτροφείο.
Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε την περασμένη Πέμπτη και αποκαλύφθηκε, αφού οι γείτονες κάλεσαν την πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι τα τρία από τα τέσσερα θύματα έφεραν τραύμα από αμβλύ αντικείμενο, ενώ «η οσμή της βενζίνης πάνω στις σορούς τους ήταν έντονη», κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες έκαψαν το σπίτι, με την ελπίδα το τετραπλό φονικό να φανεί τελικά σαν ατύχημα.
Ερευνες
Οι έρευνες έδειξαν επίσης ότι δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης στο σπίτι, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να διανυκτέρευσαν στο σπίτι το προηγούμενο βράδυ, πριν από το έγκλημα και να βασάνισαν τα θύματά τους.

Η υπόθεση αυτή υποστηρίζεται και από το γεγονός ότι μία ημέρα πριν από τη φωτιά, ο Ελληνοαμερικανός έστειλε γραπτό και κατόπιν ηχητικό μήνυμα στη δεύτερη οικιακή βοηθό, λέγοντάς της να μην πάει στο σπίτι γιατί η σύζυγός του ήταν άρρωστη.
Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της δεύτερης οικιακής βοηθού, και η Εϊμι Σαββόπουλος έστειλε μήνυμα στη γυναίκα, επισημαίνοντάς της ότι δεν ήταν απαραίτητο να πάει στη δουλειά της την ημέρα εκείνη, αν κι εκείνη επέμενε επειδή ο Φίλιπ είχε τραυματιστεί σε αγώνα καρτ και ήταν στο κρεβάτι, ωστόσο η Σαββόπουλος, «μιλώντας ταραγμένα», όπως κατέθεσε η γυναίκα, επέμενε να μην πάει. «Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο Θεός μου έσωσε τη ζωή», δήλωσε η οικιακή βοηθός. Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Κάθι Λάνιερ, δεν σχολίασε την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό, ωστόσο τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα.

Πληροφορίες
Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι δολοφόνοι ήθελαν κάτι από τον πατέρα και πως γνώριζαν την οικογένεια. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο διακρίνεται ένα άτομο, που φορά καπέλο, να απομακρύνεται γρήγορα από το σπίτι λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, το οποίο και αναζητείται.
Στο μεταξύ, καμένη βρέθηκε και η Πόρσε του επιχειρηματία στον χώρο στάθμευσης μίας εκκλησίας στο Χάιατβιλ του Μέριλαντ, 20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι. Η αστυνομία εικάζει πως το αυτοκίνητο έκλεψε ο δράστης ή οι δράστες της φρικτής δολοφονίας της οικογένειας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για το ποιος ήθελε να δολοφονήσει τον ομογενή επιχειρηματία, φτάνοντας σε σημείο να αφαιρέσει με τέτοιο μαρτυρικό τρόπο τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός μικρού παιδιού, ενώ η αστυνομική έρευνα έχει επικεντρωθεί στον άνδρα του βίντεο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει σχέση με την τετραπλή δολοφονία.

Στο μεταξύ, οι Αρχές έχουν καλέσει οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση ή παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο την ημέρα της δολοφονίας να επικοινωνήσει με την αστυνομία.
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ
Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο της οικογένειας
Οι γείτονες της οικογένειας του Σάββα Σαββόπουλου αλλά και μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ουάσιγκτον, μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», περιέγραψαν την οικογένεια ως «υπέροχους ανθρώπους» που «πάντα είχαν τη διάθεση να προσφέρουν στα κοινά». Μία από τις γειτόνισσες, η Ζάκλιν Ρίζικ, είπε ότι η οικογένεια Σαββόπουλου ζούσε στη γειτονιά για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.
Ο Σαββόπουλος εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της «American IronWorks» ως πρόεδρος της εταιρείας, που έχει την έδρα της στο Χαγιάτσβιλ και κατασκευάζει οικοδομικά υλικά. Η σελίδα του στο Facebook αναφέρει ότι είναι ο επικεφαλής της «Sigma Investment Strategies», που είναι ένα hedge fund, και ότι πρόσφατα αποδέχθηκε μια θέση εργασίας στο Πουέρτο Ρίκο.
Εθελόντρια

Η Εϊμι Σαββοπούλου δεν εργαζόταν, είχε όμως πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με τα σχολεία των παιδιών της. Το ζευγάρι προσέφερε ως δωρεά τουλάχιστον 100.000 δολάρια στο National Cathedral School το 2012.
Η 19χρονη κόρη τους Αμπιγκέιλ Σαββοπούλου φοιτά σε οικοτροφείο στην Πενσιλβάνια και ετοιμάζεται για τις ανώτατες σπουδές της, ενώ η 16χρονη Κατερίνα φοιτά σε οικοτροφείο στο Νιου Τζέρσεϊ. Η κηδεία των τριών μελών της οικογένειας θα τελεστεί την 25η Μαΐου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos