×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ανθρωποκυνηγητό για το ληστή που σκότωσε ανδρόγυνο

12 Μαϊος 2013 12:40

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας στα Ιωάννινα, για τη σύλληψη άγνωστου που χθες το βράδυ σκότωσε ένα ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου.

Παράλληλα, εξετάζεται και η εμπλοκή του σε μία ληστεία και σε μία απόπειρα που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή.Το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου στις δέκα το βράδυ, μέσα στο σπίτι των θυμάτων (73 χρόνων ο άντρας και 72 η γυναίκα) πιθανότατα με κίνητρο τη ληστεία.

Ανθρωποκυνηγητό για το ληστή που σκότωσε ανδρόγυνο

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίων που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι ο δράστης είναι Αλβανός και δεν αποκλείεται να σχετίζεται με μία ληστεία και μία απόπειρα που είχαν σημειωθεί νωρίτερα, στην ίδια περιοχή.

Ήταν μάλιστα οπλισμένος με χειροβομβίδες, με τις οποίες απείλησε τα θύματά του. Το δε έγκλημα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το διέπραξε κτυπώντας τα θύματά του με βαρύ αντικείμενο.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί σε βάρος 63χρονης, επίσης στα Κτίσματα. Όπως κατέθεσε το θύμα στην αστυνομία, ο δράστης την απείλησε με χειροβομβίδα και της άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, φεύγοντας της ζήτησε και μία παραμάνα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως περόνη και να ασφαλίσει τη χειροβομβίδα που κρατούσε.

Ανθρωποκυνηγητό για το ληστή που σκότωσε ανδρόγυνο

Εκτιμάται ότι ήταν ο ίδιος που λίγη ώρα νωρίτερα είχε εισβάλει σε καφενείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο τελικός το Κυπέλλου Ελλάδος και απείλησε με χειροβομβίδες τους θαμώνες.

Ο δράστης, όπως είπαν οι θαμώνες, κρατούσε στα χέρια του δύο χειροβομβίδες και αφού τους ζήτησε τα χρήματα που είχαν, άφησε τη μία επάνω σε τραπέζι.

Αρχικά προσπάθησε ν΄ αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης και βγήκε από το καφενείο.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρία ακόμη άτομα τον καταδίωξαν, αλλά αυτός έριξε εναντίον τους μία χειροβομβίδα, η οποία, ευτυχώς, δεν εξερράγη και διέφυγε

Κατά τη διαφυγή του πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει από τη γυναίκα, αφού πρώτα κράτησε το πορτοφόλι που υπήρχε μέσα.

Ο εντοπισμός των πτωμάτων του αντρόγυνου στα Κτίσματα έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά από τροχαίο με αγροτικό αυτοκίνητο στο κέντρο των Ιωαννίων.

Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos