×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Θα συνεχίσει το μπλόκο στο λιμάνι για τα δεδουλευμένα η ΠΝΟ

06 Ιουνίου 2013 14:19

Τη συνέχιση των συνδικαλιστικών της παρεμβάσεων στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα μηνών στα πληρώματα, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προγραμματίσει για σήμερα να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Maria» της ΝΕL (που έχει δρομολόγιο στις 15.00 από Λαύριο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο), προκειμένου να ενημερωθούν αν τα πλήρωμά του έχει εξοφληθεί και σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε απαγόρευση επιβίβασης επιβατών στο πλοίο.

Χθες στο λιμάνι του Πειραιά, εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν, καθώς οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, δεν επέτρεψαν την επιβίβαση επιβατών σε δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE, που έχει προγραμματισμένο νέο δρομολόγιο για αύριο στις 17.00 για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο και το πλοίο «Αγ.Γεώργιος» της κοινοπραξίας «Παναγία η Οδηγήτρια" που έχει και αυτό προγραμματισμένο δρομολόγιο για αύριο στις 14.55 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο.

Χθες το απόγευμα, έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά εισαγγελέας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων υπενθύμισε ότι οι ναυτικοί είναι σε πολιτική επιστράτευση και τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο συλλήψεων και ποινικών διώξεων.

«Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και όχι στους επί μήνες απλήρωτους ναυτικούς και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Για κυβερνητική και εισαγγελική τρομοκρατία σε βάρος των ναυτεργατών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Με εντολές Σαμαρά-Μουσουρούλη και με απαράδεκτη παρέμβαση εισαγγελέων κλιμακώνεται η κυβερνητική και εισαγγελική τρομοκρατία σε βάρος του ναυτεργατικού κόσμου, ο οποίος διεκδικεί αγωνιστικά ό,τι το ιερότερο για κάθε εργαζόμενο: την πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι, με τις οικογένειές τους να πεινάνε, έως και εφτά μήνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Ακόμα και αυτό το βρώμικο καθεστώς της επιστράτευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί σε ναυτεργάτες που αντιστέκονται, διεκδικώντας αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos