×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΕΛΤΑ: Προσλαμβάνονται 820 συμβασιούχοι, κλείνουν 80 καταστήματα

26 Ιουλίου 2013 11:24

Λουκέτο σε 80 περιφερειακά ταχυδρομικά καταστήματα βάζει άμεσα η διοίκηση των ΕΛΤΑ, η οποία θα τα αντικαταστήσει με ταχυδρομικά πρακτορεία.

Την ίδια στιγμή, τα ΕΛΤΑ θα προχωρήσουν στην πρόσληψη 820 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες του ταχυδρομείου.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις από τα Ταχυδρομεία: «Απολύσεις στα ΕΛΤΑ ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται», τόνισε κατηγορηματικά.

Σε ο,τι αφορά τα ταχυδρομικά καταστήματα που θα κλείσουν, ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα είναι 80 και θα αφορούν αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, ενώ στη συνέχεια λουκέτο θα μπει και σε άλλα καταστήματα αστικών κέντρων αυτήν τη φορά σε δύο φάσεις, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στις αρχές του νέου χρόνου.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ προβλέπει τη μετατροπή των καταστημάτων που θα κλείσουν σε ταχυδρομικά πρακτορεία μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερομένους. Μόνο απ΄αυτήν την κίνηση μάλιστα η διοίκηση προσδοκά εξοικονόμηση που θα φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Προγραμματίζεται επίσης η λειτουργία ορισμένων καταστημάτων επί 12ώρου βάσεως.

«Μέχρι και σήμερα θα έχανε κανείς ένα μεροκάματο για να παραλάβει ένα δέμα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος, προσθέτοντας ότι τα οφέλη από την αναδιάρθρωση που θα προέλθει από τη διεύρυνση του ωραρίου, την αλλαγή του τρόπου διαβιβάσεων, τον επανασχεδιασμό των κέντρων διαλογής θα είναι πολλαπλά.

Αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει και στον κλάδο των ταχυμεταφορών με συνενώσεις κομβικών κέντρων, ενώ τα ΕΛΤΑ ήδη προγραμματίζουν 35 έργα προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν κυρίως υποδομές που θα εκσυγχρονίσουν το ταχυδρομείο.

Παράλληλα τα ΕΛΤΑ έχουν ζητήσει τη δυνατότητα της παροχής του συνόλου των υπηρεσιών που σήμερα παρέχουν τα ΚΕΠ.

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς συνεργασίες, εκτός από το πρωτόκολλο ανάμεσα στα ΕΛΤΑ και την κινεζική Sumec, το οποίο υπεγράφη πρόσφατα και αφορά τη διακίνηση προϊόντων του κινεζικού κολοσσού, ήδη τα εμπορικά τμήματα διερευνούν μια σειρά από νέες συνεργασίες.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos