Βαρύς οπλισμός σε νέο κρησφύγετο στον Μαραθώνα

30 Σεπτεμβρίου 2015 19:55

Αποθήκη - οπλοστάσιο των επονομαζόμενων «Ληστών του Διστόμου» εντόπισε την Τετάρτη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον Μαραθώνα.

Πρόκειται για αποθήκη κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος, στο εσωτερικό της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερις σάκοι με βαρύ οπλισμό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, στα σακίδια υπήρχαν κρυμμένα δύο τουλάχιστον ρουκετοβόλα, πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, πιστόλια, σφαίρες και χειροβομβίδες. Τα όπλα πρόκειται να υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες

 

Στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν τέσσερα κλεμμένα Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες από ίδιου τύπου και χρώματος οχήματα. Μετά την είσοδο της Αντιτρομοκρατικής στο εσωτερικό του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της αποθήκης υπήρχαν τρία ακόμα κλεμμένα αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες. Αστυνομικοί θεωρούν πιθανό τα οχήματα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες τραπεζών ενδεχομένως και σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Την αποθήκη φέρεται πως είχε νοικιάσει πριν από δύο χρόνια ο Σπύρος Δραβίλας ή «καρφάκιας», χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Πρόκειται για συνεργό του Πετρακάκου και μέλος των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε την 29η Μαΐου όταν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) περικύκλωσαν το κρησφύγετό του στη Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον Μαραθώνα από στοιχεία που προέκυψαν κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου στο εν λόγω κρησφύγετο, καθώς και σε εκείνο του καταζητούμενου από το 2006, Γρηγόρη Τσιρώνη, στα Λεχώνια του Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος είχε εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, ωστόσο αποφασίστηκε η επιχείρηση να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου στο Βόλο και ενώ το διάστημα που βρισκόταν υπό παρακολούθηση κανείς δεν είχε προσπαθήσει να την επισκεφθεί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos