×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τουλάχιστον δέκα άτομα απέδρασαν από την Αμυδγαλέζα

11 Αυγούστου 2013 12:50

Την στάση στο κέντρο μεταναστών μετά την ανακοίνωση της παράτασης του χρόνου κράτησης εκμεταλλεύτηκε άγνωστος αριθμός τους που διέφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκτεταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τους

Τουλάχιστον δέκα άτομα απέδρασαν από την Αμυδγαλέζα

Λεπτομερή καταμέτρηση στο κέντρο «κλειστής φιλοξενίας» μεταναστών και «χτένισμα» στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούν δυνάμεις της Αστυνομίας το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν δραπέτες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρωί ο ΒήμαFM, τουλάχιστον 10 άτομα φαίνεται να έχουν διαφύγει και αναζητούνται.

Τα επεισόδια άρχισαν μετά το βραδυνό φαγητό, στις 21.00 περίπου την Κυριακή, όταν ομάδες αλλοδαπών επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου.

Αιτία της επίθεσης ήταν η ανακοίνωση ότι ο χρόνος της παραμονής τους εκεί παρατείνεται από το ένα έτος στους 18 μήνες.

Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά στα στρώματα και τα σεντόνια, καθώς και στους χώρους όπου κοιμούνται.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί απο διάφορες υπηρεσίες έσπευσαν στο Κέντρο Κράτησης προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν απόδραση.

Οι μετανάστες τους «υποδέχθηκαν» με πέτρες και άλλα αντικείμενα και από τα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί.

Οι πυροσβέστες έως τα μεσάνυκτα είχαν σβήσει τις φωτιές, αποτρέποντας την επέκτασή τους και σε άλλους χώρους του Κέντρου.

Η τάξη αποκαταστάθηκε πλήρως περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos