×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κατάσχεση για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ

13 Αυγούστου 2013 12:21

Σε αποστολή ειδοποιητηρίων σε οφειλέτες του Δημοσίου προχωρούν υπουργείο Οικονομικών και διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων.

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων και την αποστολή ειδοποιητηρίων σε οφειλέτες του Δημοσίου προχωρούν υπουργείο Οικονομικών και διοικήσεις ασφαλιστικών Ταμείων. Στόχος η αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών που συνολικά (παλαιές και νέες) φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ. Η αύξηση των εισπράξεων θα γίνει μέσω των ρυθμίσεων - διαφορετικά οι οφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εντός 20 ημερών από την παραλαβή του ειδοποιητηρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ειδική υπηρεσία εισπράξεων. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περιμένει τις λίστες με όσους οφείλουν άνω των 10.000 ευρώ, ενώ ο διοικητής της ΙΚΑ δήλωσε ότι φέτος θα εισπραχθούν τα 3 από τα 8 δισ. ευρώ των χρεών προς το Ταμείο.

Ειδικότερα, λίστες με τα στοιχεία όσων έχουν οφειλές υψηλότερες των 10.000 ευρώ έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων από το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι έχουν σημαντικά χρέη και να αρχίσουν να τα αποπληρώνουν. Το οικονομικό επιτελείο επέλεξε το όριο των 10.000 ευρώ, ώστε να μη θιγούν σε πρώτη φάση εκείνοι με τις λιγότερες οφειλές, αλλά ταυτόχρονα να μην περιοριστεί δραστικά και ο αριθμός των οφειλετών.

Εν τω μεταξύ, κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και για οφειλές που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, όσον αφορά το ΙΚΑ, από τις οφειλές των 8 δισ. ευρώ, με το νέο καθεστώς ρυθμίσεων θα εισπραχθούν 3 δισ. ευρώ. Η διεκδίκηση των οφειλών θα γίνεται εντός μηνός από τη βεβαίωσή τους και εντός 20 ημερών από την αποστολή ατομικής ειδοποίησης στον οφειλέτη.

Υπενθυμίζεται, ότι με άλλη εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας καλούσε τα ασφαλιστικά ταμεία να διεκδικούν τις οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ, εντός μηνός από τη βεβαίωσή τους και μέσα σε 20 ημέρες από την αποστολή ατομικής ειδοποίησης στον οφειλέτη

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos